Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dr. Virgil Swann odszedł
Forum poświęcone serialowi Smallville > Tajemnice Smallville > Postacie i aktorzy
.Korzeń
Trochę smutna wiadomość, ale Christopher Reeve, który zagrał postać wymienioną w temacie, a wcześniej Supermana w filmach pełnometrażowych, zmarł w niedzielę rano. :cry:
Więcej: http://www.kryptonsite.com/news.htm
Rafi
cze KORZEń wyprzedziłeś mnie o trzy minuty
:cry:
gajowy_gugała
['] sad.gif
The Uzależniony
tez sie wlasnie dowiedzialem z tvn24...
wielka strata :cry:
[']['][']
Rest In Peace
filmweb napisał:
Christopher Reeve, odtwórca postaci Supermana, nie żyje

W wieku 52 lat zmarł aktor Christopher Reeve, artysta, któremu międzynarodową popularność przyniosła rola Supermana w czterech filmach kinowych opowiadających o przygodach przybysza z planety Krypton. Przyczyną śmierci były kłopoty z sercem.  

Od prawie 10 lat Christopher Reeve był sparaliżowany. 27 maja 1995 roku uległ poważnemu wypadkowi podczas jazdy konnej, podczas którego doznał obrażeń kręgosłupa i został sparaliżowany. Nie pogodził się jednak z tragicznym losem. Cały czas walczył o powrót do zdrowia, nie rezygnował również z pracy przy filmach. W 1998 r. zagrał w remake'u filmu Alfreda Hitchcocka \"Okno na podwórze\", którego był również producentem, a rok później wyreżyserował dramat telewizyjny \"In the Gloaming\". Został przewodniczącym Rady Dyrektorów Amerykańskiego Stowarzyszenia Sparaliżowanych, która dąży do uczulania ludzi nad prowadzonymi badaniami nad paraliżem. [/code]
regm
['][']['] sad.gif
Dolar
Oj ciezko ciezko...
Dzis tez ide na pogrzeb - kumpla brat odszedł na zawał.
To juz moj drugi w tym roku... coz za tragiczny rok...
Billy
Rest In Peace Christopher ['][']['] sad.gif
Odszedł wielki człowiek sad.gif
LadyLex
Bardzo mi ptrzykro :cry:
[']
r4jder
Mi rowniez bardzo przyrko [']
Athina
nigdy o nim nie zapomnimy, tak wielki człowiek :cry:
Kanarek
szkoda , bardzo go szkoda ..

[']['][']
keeper
['][']['] ..........................................................(minuta ciszy) sad.gif :cry:
Zeo
O boshe co za szkoda :/
to był naprawde super aktor sad.gif
['][']['][']['] :cry: :cry:
corvus79
Na każdego kiedyś przychodzi kres ...
PaLa
  • [
  • *]
  • [
  • *]
  • [
  • *]
  • [
  • *]
  • [
  • *]
  • [
  • *]
  • [
  • *]

• DLA Christopher Reeve
  • corvus79
    A co to PaLa jest? Jeśli mogę spytać?
    nOisEr
    Ech cóz nic innego tu nie napisze,siedze rano sobie koło godziny 7.30 słucham wiadmosci na RMF,szok...mama sie mnie pyta co sie stało???A mnie dosłownie szokło...bardzo przykre,jeszcze kilka odcinków twmu podziwialismy go w Smallville,odszedł jeden z pierwszych bohaterów...

Christopher Reeve..the one true Clark Kent...

• jurandzik
    A co to PaLa jest? Jeśli mogę spytać?

Porażka corvus79,
  • to jest oznaczenie świeczki :!:. Nie przesadzaj, że nie wiedziałeś.
  • eMo
    Ałaa :cry: :cry: :cry:
    Szkoda, wilkia szkoda.
    Podziwiam go za to, ze sie nie poddal w zyciu. Po takim wypadku ja nie wiem co bym ze soba zrobil, a On zyl normalnie, nawet gral dalej w filmach.

Niech Bog ma go w Swojej opiece

Pozdro
    Mexyk
    Szacunek dla jego pracy i walki z kalectwem i za to ze nie poddawal sie do konca Swiec Panie nad Jego Duszą

(')
    dis_pater
    Wielka szkoda. Ten człowiek to był ktoś. sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif Cześć jego pamięci. Niech spoczywa w pokoju.
    .Korzeń
    Znalazłem ciekawy cytat:
    "Bardzo mnie boli, gdy umiera utalentowany człowiek, świat bowiem potrzebuje takich ludzi bardziej niż niebo."
  • Luthor
    ['] [']

Szkoda, to był dobry aktor i dobry człowiek - mimo, że cierpiał pomagał wielu innym chorym i wspierał ich w walce z kalectwem.

A nie dalej jak w sobotę przypomniałem sobie "Superman The Movie".....

['] [']
    regm
    Oświadczenie Alfred'a Gough i Miles'a Millar'a

"Everyone at Smallville was shocked and saddened to hear about Christopher Reeve's passing. We feel honored and grateful to have had him as part of our family. He not only made you believe a man could fly, but he showed that with the power of perseverance, any adversity can be tackled, and that is what truly made him super. Our thoughts and prayers are with his wife and family, and we encourage everyone to remember that his legacy lives on through the Christopher Reeve Foundation."
    Zeo
    O Boshe ale sie forum rozciąga :/ :shock:
    regm
    O Boshe ale sie forum rozciąga :/

Co masz na myśli? ;-)
    The Uzależniony
    Wszyscy ze Smallville byli zszokowani i pogrążeni w smutki na wieść o odejściu Christophera Reeve'a. Czujemy się wdzięćzni i zaszczyceni mogąc mieć go jako cześć naszej rodziny. Nie tylko sprawił, że uwierzyliście, że człowiek potrafi latać ale dzięki olbrzymiej wytrwałości, udowodnił, że można podołać wszelkim przeciwnością losu. I tak naprawdę to czyniło go Supermanem. Nasze myśli i modlitwy są wraz z jego żoną i rodziną. Chcemy zachęcić wszystkich, aby pamiętali, że jego legenda żyje dzięki Fundacji Christophera Reeva.

(tekst nie jest trudny, ale to nie znaczy ze nie mozna go przetlumaczyc)

ps
    Martha Kent powiedziała:
    Życie kładzie ci na barki tyle, ile potrafisz znieść

naprawde podziwiam Reeve'a za to ile potrafil od zycia zniesc...
    Zeo
    Super słowa wroneq sad.gif :cry: :cry:
    regm
    [img]http://lana-clark.pointblankweb.com/CR.jpg[/img]

Żona Chrisstopher'a Reeve'a, Dana powiedziała:

\"I want to thank his personal staff of nurses and aides as well as the millions of fans from around the world who have supported and loved my husband over the years.\"

"Chcę podziękować jego opiekunom, lekarzom i pielęgniarkom a także milionom fanów z całego świata, którzy wspierali i kochali mojego męża przez lata."
    Zeo
    Nie no chyba sie rozplacze sad.gif
    jaceq
  • sad.gif
  • RiKsI
    Bardzo przykra wiadomość sad.gif
    [']
  • [']
  • :cry:

Zawsze będziemy go pamiętać.
  • regm
    Jak podaje K-Site:

Michael Rosenbaum on Christopher Reeve
    "Lex Luthor" Michael Rosenbaum has also shared his thoughts with us here at KryptonSite about the loss of a legend:

"I too was hoping that it was all just a mistake. It was a true shock and I had no idea that I'd be affected as much as I am. I only spent a short time with Chris at an event for his Paralysis Foundation, but it was certainly enough time to realize the kind man he was.

"I hope the world can look at Mr. Reeve's life and understand that it truly takes just one man's bravery to change the way we see the world. It would have been so easy for Mr. Reeve to have just given up with the tremendous adversity he faced. But Instead of giving up he gave people hope. He gave people another chance. More importantly, he didn't just do it for himself, he did it for humanity. And that's a true superhero.

"Christopher Reeve played the role of one of the most memorable and heroic characters ever created... Superman. But it is obvious to me as I'm sure it is to others, that he was far more of a Superman than he could have possibly imagined."

Michael also shared with us an image of himself with Christopher Reeve at the previously-mentioned event which was held earlier this year. To see the image much larger.
    CODE
    http://www.kryptonsite.com/michaelreeve.htm
    Our thanks to Michael Rosenbaum for his kindness in sharing his thoughts and a picture of this moment.

---------------------------------------------------------

E! News Live Pays Tribute To Christopher Reeve
    The E! cable channel's daily news show will feature a tribute to Christopher Reeve during tonight's broadcast, which is scheduled for 7PM (ET). The show promises a "look back at the life and career" of the former Superman.

---------------------------------------------------------

Reeve In The News
    ABC's 20/20 on Monday night featured a Special Edition: "Christopher Reeve, A Tribute To Courage." Sadly, we hear the special had no Smallville clips.

Reeve's death has also been a top news story on almost all news programs. Some, including the Oct. 11 CBS Evening News, have even included a clip of Reeve with Tom Welling in the Smallville episode "Rosetta."

Finally, Stephanie tells us that Tom Welling appeared on Access Hollywood and had some words to say about working with Mr. Reeve; unfortunately, at the time of this posting we are not aware of exactly what was said.

-------------------------------------------------------

Annette O'Toole Remembers Christopher Reeve
    Annette O'Toole has been associated with the world of Superman for over twenty years now, having starred alongside the late Christopher Reeve in the 1983 film Superman III, as Lana to his Clark Kent.

This long association, having worked with Christopher Reeve in the past and now playing the mother of Clark Kent in Smallville, made it our privilege and pleasure to share with you her thoughts of the late actor, who died on Sunday. Here is what she had to say:

"What can you say about such a man as Christopher Reeve? He embodied all the best that a human being can hope to be. To continue life in the face of such adversity and to make things BETTER for other people and to continue to contribute so much is a miracle. He was so kind and generous and funny. He was a prince. His presence in our lifetime has given us all an example of how to live our lives. I am so grateful I knew him. And while I am so sorry for the loss his family must now endure, to me he will always be a constant source of comfort and hope and will remain up in the stratosphere where he has always been in my eyes."

-----------------------------------------------------------

Margot Kidder On Reeve's Passing
    Margot Kidder, who played Lois to Christopher Reeve's Clark Kent in the four Superman movies and now plays "Dr. Bridgette Crosby" on Smallville, has also spoken about his loss. In an article in the News-Telegraph, Kidder says "I am just heartbroken and so sad. I just don't know what to say right now. He grew into such a glorious example of triumph over everything."

-----------------------------------------------------------

Tribute Planned For Wednesday Night

TV Guide Online reports that a tribute to Christopher Reeve is planned for the top of Wednesday night's Smallville episode ("Devoted"). No further details are available at this time.
    .Korzeń
    Wzruszyłem się, bardzo ciekawie napisane. Szczególnie fajne wypowiedzi Lexa :"he was far more of a Superman than he could have possibly imagined." No i Annette:" will remain up in the stratosphere where he has always been in my eyes."
    Te słowa same z siebie świadczą o tym jaką wspaniałą osobą był Christopher Reeve :cry: Pokój jego duszy. Mimo wszystko, że osoba Christophera zeszła z tego świata, na zawsze pozostanie on w sercach wielu ludzi, a jego życiowa praca będzie kontynuowana. Zatem nikt o nim nie zapomni. Zacytuję tutaj na zakończenie tekst Horacego: "Wybudowałem pomnik trwalszy niż ze spiżu". Chris - you will be always in peoples mind.
    Zeo
    Boshe ludzie prosze o tłumaczenie!! sad.gif sad.gif
    regm
    Powiem szczerze, że jak czytałem te wypowiedzi Anette i Michalela to łezka mi się w oku zakręciła sad.gif

Zacytuję tutaj na zakończenie tekst Horacego: \"Wybudowałem pomnik trwalszy niż ze spiżu\". Chris - you will be always in peoples mind.

Bardzo trafny cytat .Korzeń. Nic dodać nic ująć.
    sad.gif
  • Zeo
    Nie no lduzie nie moge sie patrzec na jego zdjecie :cry:
    Plakac mi sie chce :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
    .Korzeń
    Tłumaczenie niekoniecznie dokładne, co ważniejsze:

LEX:
    "Miałem nadzieję, że to pomyłka. To był dla mnie szok. Nie miałem pojęcia, że wywrze to na mnie takie ogromne wrażenie. Spędziłem z nim trochę czasu w jego fundacji, ale to wystarczyło by zauważyć jakim hojnym był człowiekiem."
    "Myślę, że świat potrafi obiektywnie spojrzeć na życie Pana Reeve'a i zrozumieć, że ten człowiek zmienił sposób postrzegania świata. Tak prosto przecież mógł zrezygnować z walki z przeciwnościami losu. Ale on się nie poddał przez co dał nadzieję ludziom. Dał im kolejną szasnę. Najważniejsze, że nie uczynił tego dla siebie, ale dla całej ludzkości. Taki ktoś jest superbohaterem"
    "Christopher zagrał rolę najbardziej heroicznego bohatera - Supermana. Jednak dla mnie myślę, że i dla innych, pokazał, że zasługuje na miano Supermana bardziej niż mógł to sobie wyobrazić."

ANETTE:
    "Co można powiedzieć o takim człowieku jak Christopher Reeve? Pokazał jakie cuda czyni nadzieja. W swoim życiu zmierzył się z wieloma przeciwnościami losu i wiele rzeczy potrafił wykonać lepiej od innych ludzi. Właśnie takie życie to cud. Był taki hojny, wspaniały i zabawny. Był księciem. Dał nam przykład jak należy przeżyć swoje życie. Cieszę się, że go znałam. Jest mi przykro z powodu tego co się stało. Dla mnie będzie on zawsze stałym źródłem otuchy i nadziei. Zapamiętam go unoszącego się w górze w stratosferze, gdzie zawsze był w moich oczach."

MARGOT:
    "Po prostu pęka mi serce, czuję żał. Nie wiem co mam powiedzieć. Jest takim wspaniałym przykładem zwycięstwa nad wszystkim"
    Zeo
    Dzieki korzen :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
    regm
    John Glover on Christopher Reeve
    John Glover worked with Christopher Reeve in the theater many years before the two actors were reunited in the Smallville episode "Legacy" earlier this year. Here is what he had to say:

"Christopher Reeve changed the world... made it a better place. His courage and strength, and his profound spiritual conviction allowed him to do what every artist dreams of doing - to make changes for the good that directly affect the future of all people in the world."
    Billy
    John Glover on Christopher Reeve
    John Glover worked with Christopher Reeve in the theater many years before the two actors were reunited in the Smallville episode \"Legacy\" earlier this year. Here is what he had to say:

\"Christopher Reeve changed the world... made it a better place. His courage and strength, and his profound spiritual conviction allowed him to do what every artist dreams of doing - to make changes for the good that directly affect the future of all people in the world.\"

Zgaduje ze Zeo bedzie chiał tłumacza wiec tłumacze smile.gif :

John Glover pracował z Christopherem Reeve w teatrze wiele lat wczesniej, zanim tych dwóch aktorów zostało złączonych w Smallville w epizodzie " Legacy" wczesniej w tym roku.

John napisał o Christopherze:

"Christopher Reeve zmienił świat.... uczynił go lepszym miejscem. Jego odwaga, siła i głębokie duchowe przekonanie pozwoliły mu na zrobienie czegos o czym śni kazdy artysta - na uczynienie zmian na lepsze co bezpośrednio wpływa na przyszłość wszystkich ludzi na swiecie"
    regm
    The Fate of Dr. Swann

In an interview with the Post-Gazette, Smallville Executive Producer Alfred Gough reveals the plans for the Dr. Swann character.

Gough explained to reporter Rob Owen that Margot Kidders Dr. Crosby character had been brought in to fill the Swann void, and she will likely be making more appearances. "We thought she was a good person to help fill in around Dr. Swann, give him some other people [to work with]," Gough said, "and our plan was to bring Chris back later in the season and have him in a scene with Margot and Tom."

Unfortunately with Christopher Reeve's passing earlier this week, this is no longer possible. The series plans to incorporate Dr. Swann's passing into the storyline. "There is some key information he was going to provide, so now she'll provide it," Gough said.
    nOisEr
    W skórcie....

Al ,powiedział w jednym z wywiadów,iz Christopher,miał powrócic do roli Doktora Swanna,w koncowce sezonu,miał pokazac się w scenie z Margot(aktorce ,która przekazała w Gone czarny kryptonit ,Marthcie) oraz z Tomem (Clarkiem)

Nieszczeslwie Christopher odszedł ,wiec było,by to niemożliwe,Dr Swann miał przekazac informacje udowadniające (nei wiem co tylko)wiec powinnismy je ukazac,powidział Gough

Na szybko tlumaczone,prawdopodobnie nie dokładnie :wink:
    Billy
    Noiser to przetłumaczył moze nie dokładnie ale oddał całokształt wypowiedzi a to czego nie dopowiedział to mniej wiecej:

" Uwazalismy ze Dr. Crosby jest dobra postacia do pomocy Dr Swannowi, aby dac mu wiecej ludzi do pomocy( przy pracy). "

"There is some key information he was going to provide, so now she'll provide it," Gough said"

" Sa jakies kluczowe informacje które Swann miał dostarczyc do serialu, wiec teraz ona bedzie musiał je wprowadzic"

Noiser nie mysl ze sie czepiam twojego tłumaczenia ale poprostu je dopowiadam

PS: provide znaczy dostarczac, wprowadzac pewnie ci sie pomyliło z prove - dowodzic :wink:
    nOisEr
    Billy,własnie podkresliłem iż jest to nie dokładne tłumaczenie,pisane w predkości smile.gif

Dlatego ciesze się,że ktos mnie poprawił :wink:
    ania17
    Szkoda,że odszedł no ale nic na to sie nie poradzi. On też bardzo dobrze grał rolę SUPERMANA, nawet najlepjej, nikt mu nie dorówna sad.gif
    Łuq89
    Najlepszy przykład tego jacy wspaniali są ludzie na Tym Forum.

Jak oglądałem pierwszy raz remake "Okno na podwórze" to prawie się rozpłakałem. Nawet pisząc ten post mam łzy w oczach.
    Wspaniały człowiek, który nigdy się nie poddawał przeciwnością losu, a w chwilach słabości potrafił pomóc innym. Wspaniały człowiek, którego nigdy nie zapomnimy.

Niech Spoczywa W Pokoju.

"Mimo, że odszedł to światło, które zostawił zapalone- nigdy nie zgaśnie"

sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif
    To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
    Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.