Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odcinek 169 - S08e17 - Hex
Forum poświęcone serialowi Smallville > Odcinki > Sezon 8 > Odcinki 8 Sezonu
Morfeusz
Tytuł: Hex
Premiera: 26.03.2009
Scenariusz: -
Reżyseria: -

{zapożyczone od regm'a}

Ten temat służy tylko i wyłącznie do wygłaszania opinii na temat odcinka. Proszę o NIE PODAWANIE żadnych linków, ani nie proszenie się o nie. Każdy kto złamie tę zasadę otrzyma ostrzeżenie.

Best regards
maestro-86
no to chyba ja dzis bede pierwszy

odcinek mi sie podobal, dobrze przemyslany bez zadnych nielogicznych wydarzen, momentami smieszny jak pierwsza akcja na dachu
tekst: up, up and away:) co raz wiecej nawiazac na Supermana ostanio sie pokazuje: przebieranie w budce, teraz to. [ale keidy on w koncu poleci???bo to chyba byl znow tylko skok]
mogliby odrazu Zanntane przylaczyc do druzyny pierscienia:), kurcze Chloe jako lacznosciowiec w druzynie [ tego sie nie spodziewalem ], jeszcze chyba z czlonkow pokazanych w Smallville nie zrekrutowal tylko Marsjanina
narazie Wieza jest na ziemii, w kosmos sie nie wybieraja jeszcze hehehe
fajna muzyczka, jak ktos podoba tytul to sobie sciagne
Lunatik
Odcinek niezły, nie jakiś nadzwyczajny ale oglądało sie lepiej niż ostatnie wycznyny scenarzystów.
Bart przyjął imie impulse zamiast spodziewanego Flasha) i właściwie tyle z ciekawostek.
Chloe jako łącznościowiec była załkiem logicznym wyborem jak na realia serialu.

maestro-86
tez nie wiem czemu Flasha nazwali IMPULSE, ale tak sie juz przedstawil kiedys. Chloe tez raz chyba sluzyla jako lacznosciowiec, ale ze pozniej tego motywu nie ciagneli to nie spodziewalem sie ze dadza jej taka role.
Gandzialf
Odcinek mi się bardzo podobał tongue.gif Trochę świeżości no i dużo Lois tongue.gif Cała ta magia może i była trochę naciągana ale to w końcu serial o Supku i raczej się racjonalnych rzeczy spodziewać nie można smile.gif Fajną kobitkę wybrali na tą czarodziejkę tongue.gif Mocno przyciągała uwagę...

Co do postawy Klakiera to widać, że zdecydowanie się chłopak zmienia w porównaniu z poprzednimi sezonami. Widać, że jako Supek jest bardziej dojrzały i odpowiedzialny smile.gif Oczywiście ni jak ma się to do jego żtcia osobistego smile.gif Lois go pociąga ale coś chłopak się przemóc nie może smile.gif

Co jeszcze było fajnego to to, że Klakier wspomniał o lataniu... Może to tylko moje przesadzone rozumowanie ale mam takie wrażenie, że jeszcze w tym sezonie Klakier poleci. Od bardzo dawna już Klakier się niczego nowego nie nauczył i IMHO to jest odpowiednia pora na to. Bardzo możliwe, że scenarzyści czekają na SF i dopiero wtedy się pojawi latający Klakier ;P

Ogólnie za ciekawy odcinek, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył mogę dać 4/6
Lunatik
maestro
Bart Allen
Bart wg. komiksu był chyba drugim Flashem, przy czym za młodu zwał sie właśnie Impulse. Potem kid Flash no i na końcu Flash.

A zatana też należy do JLA przynajmniej w komiksie.
maestro-86
no ja ogladalem ten serial Liga Sprawiedliwych a pozniej tego kontynuacje Bez Granic no i tam wlasnie Zantana byla. przynajmiej raz ja widzialem.

dzieki za wytlumaczenie pochodzenia tej nazwy Impulse.
Lestat
Niezle, gorszy od poprzedniego, ale niezly. Zatanna bardzo fajna smile.gif W koncu troche Olliego, przyszly odcinek za to zapowiada sie bardzo konkretnie
4-/6
OldHorse
Dałem 4/6

Odcinek bez rewelacji, ale sympatycznie się oglądało.

na plus:

- dużo ładnej Lois
- Oliver też w porządku
- Serinda Swan w wysokich kozaczkach jest naprawdę apetyczna, mniam !

Jak dotąd miałem żelazną kandydatkę na miss 8 sezonu ról drugoplanowych w osobie Charlotte Sullivan, ale teraz... chyba zmienię zdanie wink.gif

Fabuła w sumie też chyba bez błędów, wygląda, że scenarzystom udało się wprowadzić Zatannę do serialu w sposób w miarę naturalny. Mam nadzieję, że jeszcze ją zobaczymy.
slim
no to pierwszy ktory sie nie zgadza z wami,

jak dla mnie dno, totalne dno, glebokie dno, dna nie widac w ty dnie, nie wiem jak bardziej opisac moje rozczarowanie.
dr4g0n
poza wyjątkami to żal.
Lothar
Dość przyjemny odcinek, ale....

+ atrakcyjna czarodziejka (a co tongue.gif)
+ humor
+ nawiązania do Supka

- od kiedy to Clark rozmawia otwarcie z Lois o tych wszystkich nieprawdopodobnych rzeczach, w tym wypadku magia (do tej pory ciął głupa, że nie ma obcych, że coś jej się przywidziało itd.)
- Clark nie poleciał :/
- krok w tył CLOIS

Niech stracę, dam 4 (głównie za czarodziejkę biggrin.gif),
Petr
A mi się odcinek podobał - na pewno bardziej w stylu "smallville" niż thriller tongue.gif z odcinka poprzedniego.
Na plus przede wszystkim wszystkie nawiązania do Supermana i Justice League (świetna ostatnia scena). Wprowadzenie Zatanny ciekawe i bez zbędnych fajerwerków. Nie powiedziałbym, że jest krok dalej od CLOIS - wydaję mi się, że ich wszystko do siebie coraz bardziej zbliża.
Podoba mi się nowa/stara rola Chloe i ostateczne oddanie dziennikarskiego pola Lois.
Dobrze, że Ollie się na dłużej pokazał.

Zauważyłem dwa niedociągnięcia/uproszczenia ze strony scenarzystów - jak Clark i Chloe wydostali się z dachu "DP" i jak Ollie uwolnił się z tych łańcuchów? ;P

Generalnie niczego sobie odcinek
dam mocne 4+/6
Morfeusz
daje 5/6

Również nie powiedziałbym, że nastąpił krok w tył w relacjach między Lois, a Clarkiem. Stoimy w miejscu, ale Lois wie co się dzieje i czeka. Dobrze Chloe powiedziała i o CLois i o swoim małżeństwie.

Sam odcinek ciekawy, dobre wprowadzenie Zatanny - oczywiście nie można pominąć jej urody smile.gif

Fajnie, że Oli się pojawił. Wieki plus, to brak Davis'a - nie mogę ścierpieć tego aktora.

Best regards
Lothar
CYTAT(Morfeusz @ 28-03-2009, 01:13 PM) *
Wieki plus, to brak Davis'a - nie mogę ścierpieć tego aktora.

Bo Davis jest jak zbyt długo przyprawiana potrawa - przesolony itd. Moim zdaniem popełnili parę błędów tworząc/przedstawiając nam tę postać.

W sumie macie rację. Pomimo obustronnej deklaracji, dalej będzie iskrzyło. Natury nie oszukasz. biggrin.gif

Czołem.
KAL EL 1
CYTAT(Lothar @ 28-03-2009, 05:29 PM) *
CYTAT(Morfeusz @ 28-03-2009, 01:13 PM) *
Wieki plus, to brak Davis'a - nie mogę ścierpieć tego aktora.

Bo Davis jest jak zbyt długo przyprawiana potrawa - przesolony itd. Moim zdaniem popełnili parę błędów tworząc/przedstawiając nam tę postać.

W sumie macie rację. Pomimo obustronnej deklaracji, dalej będzie iskrzyło. Natury nie oszukasz. biggrin.gif

Czołem.

I właśnie ta natura w moim przypadku zniechęca mnie do Lois, nigdy nie lubiałem oglądać filmów, jeśli znałem zakończenie, a tak jest w tym przypadku, wiadomo że będzie przedstawianie uczucia Clarka i Lois. Dlatego Lois nigdy nie wygra z Alicią,Laną i Chloe. Najbardziej podobało mi się jak Chloe(Lois) uświadamia Clarka, że jest stworzony by byc bohaterem i przemiana Lois w Chloe.
A co do odcinka to mam nadzieję że Zatanna jeszcze powróci. Erica jako Chloe się spisała i ją w tym momencie lubiałem. Potem wróciła stara Lois i zaczęła się dla mnie lipa. Nie wiem czy w każdym związku Lois dochodzi do wniosku, że muszą sobie dać spokój.
I jeszcze jedna refleksja. W końcu ktoś (Chloe) zastanawiała się jakim cudem Lois tak wysoko doszła. W końcu inteligencją nie grzeszy, zbytnio spostrzegawcza nie jest, a jest najlepszą dziennikarką. Aha i jeszcze dla mnie minusem była ta ramka Clarka z przykazaniami Lois, troszkę głupkowate. ALe żeby nie wyszło że nie lubię Erici to mówię, że bardzo ją lubiałem jak była Chloe, a jak jest Lois to nie pasuje mi styl Lois.
Ocena 5/6.
Petr
CYTAT(KAL EL 1 @ 28-03-2009, 05:40 PM) *
I jeszcze jedna refleksja. W końcu ktoś (Chloe) zastanawiała się jakim cudem Lois tak wysoko doszła. W końcu inteligencją nie grzeszy, zbytnio spostrzegawcza nie jest, a jest najlepszą dziennikarką.

No to chyba mało uważnie śledzisz losy Lois w serialu....ja dochodzę do całkiem innych wniosków ;D
KAL EL 1
CYTAT(Petr @ 28-03-2009, 08:31 PM) *
CYTAT(KAL EL 1 @ 28-03-2009, 05:40 PM) *
I jeszcze jedna refleksja. W końcu ktoś (Chloe) zastanawiała się jakim cudem Lois tak wysoko doszła. W końcu inteligencją nie grzeszy, zbytnio spostrzegawcza nie jest, a jest najlepszą dziennikarką.

No to chyba mało uważnie śledzisz losy Lois w serialu....ja dochodzę do całkiem innych wniosków ;D

Niestety chyba inne częscia ciała Lois przysłaniają Ci wzrok. Juz nawet ciapowaty Jimmi spostrzegł się, że z Clarkiem jest coś nie tak jak powinno, ale Lois nadal nic nie zauważyła.
Mack
Czy mówiłem, że Zattana is HOT? Nie? ---No to mówię. +1 pkt
Czy mówiłem, że najlepiej przedstawiona postać z DC w smallville? Nie?--- No to mówię. +1 pkt
Czy mówiłem, że magii w smallville mi brakowało? Nie? --- No to mówię. +1 pkt
Czy mówiłem, że ostatnio w smallville brakowało mi zabawnych sytuacji? Nie? --- No to mówię. +1 pkt
Czy mówiłem, że Lois powinno być więcej? Nie. --- No to mówię. +1 pkt

I mały plusik za odwagę w przedstawianiu kolejnych bohaterów świata DC.

Bardzo dobry odcinek jeden z najlepszych w sezonie. Oczywiście wiedziałem, że Clark nie poleci i się nie rozczarowałem. Efektów magii było mało, ale dobrze, że się pojawiła. Szkoda mogłoby tego więcej.

Podsumowując 5+/6 daje spokojnie.
Jacoby 2
Jak to juz bywa ze smallville końcówka ratuje denny odcinek.
pomysł z chloelois to normalnie załamka... przerabialiśmy to juz tyle razy...

dam to 3/6
rozczarowałem sie....
Lothar
CYTAT(Jacoby 2 @ 29-03-2009, 04:01 PM) *
pomysł z chloelois to normalnie załamka... przerabialiśmy to juz tyle razy...

Bądź łaskaw wymienić te wiele razy. Umknęło mi to. tongue.gif
Lunatik
kolega pewnie ma na myśli inne seriale gdzie zazwyczaj jakiś facet dziwnym trafem zamieniał sie umysłem z piersiastą blondynką.

To prawie to samo.
Tola
Wiecie co? Tak patrzę na te Smallville i go nie poznaję.Inni ludzie, inne klimaty i... Clark też jakiś inny.Jest tak jakoś obco.Patrzę na te odcinki już bez emocji
i jedyne co czuję to żal.Żal tego wszystkiego co było wcześniej.Minęło parę lat odkąd pierwszy raz zobaczyłam SV i już się przyzwyczaiłam do tamtych klimatów.
Wiem ,że serial musi iść do przodu,ale do tego 8 sez. nie mogę się przyzwyczaić.

Zamiana Chloe na Lois była naciągana,ale powiało trochę starymi klimatami jak Chloe przyznała,że to ona miała być dziennikarką w DP i pracować razem z
Clarkiem, a nie Lois.Biedna Chloe,przecież zawsze to było jej marzeniem.Teraz ma o wiele poważniejsze zadanie i podoba mi się to,że współpracuje razem
z Legionem.Kto jak kto,ale ona najbardziej do tego się nadaje.

I jak ktoś tutaj dobrze zauważył,że wszyscy już wiemy jak skończy się love story Lois i Clarka i dlatego to jest takie mało ciekawe.Myślę,że gdy był z Laną to
było ciekawiej ,nieprzewidywalniej,bo nikt do końca nie wiedział, czy to Lana będzie to jedyną i na nich skończy się serial, czy nie.A tak wszyscy wiemy,że
Clark w końcu ( wcześniej czy póżniej) będzie z Lois.Szkoda.

Plusik za dawkę humoru i za Oliego.

Acha-odnośnie do tego iskrzenia biurowego,o którym mówila Lois,- to ja żadnego nie widziałam,przynajmniej ze strony Clarka.
Jack_
Bez zbędnego rozpisywania 5+/6 jak na samlla ostatnimi czasu to bardzo dobry odcinek. A i kibitki w nim niczego sobie.
kamil21
Odcinek załuguje na 5/6...

-Cieszy obecność Lois...Erica jest naparwde dobra aktorka...

-Chloe mnie nie wkurzała..

-Czas wprowadzic do Daily Planet Perrego,ale to pewnie w 9 sezonie..

-Clark znow skacze jak małpa..

-Przyspieszcie na Boga okres lat w Smallville...Weling juz nie wyglada na mniej niż 30 adgrywa 22 latka...
Petr
Z moich obliczeń wynika, że jednak 24-25 latka (zaczyni "niby" po 16 lat) wink.gif
No wiesz...Clark ma dużo pracy, a wysiłek postarza jednak ;p

Ale dobrze, że przypominasz o Perrym. Należy pamiętać, że zagościł on w 3 sezonie już, więc aktor zapewne powinien wrócić.
maestro-86
a co on robil w 3 sezonie ?
chyba to nie byl zart na 1 kwietnia
Gandzialf
CYTAT(maestro-86 @ 02-04-2009, 08:47 PM) *
a co on robil w 3 sezonie ?
chyba to nie byl zart na 1 kwietnia

Jak to co robił w 3 sezonie. Grał zapijaczonego dziennikarza, który wpadł na tro zdolności Klakiera i o mało co nie zrzucił Lany ze skarpy z tego co dobrze pamiętam. Albo to było odwrotnie i chciał zrzucić Klakiera, żeby udowodnić, że nie jest człowiekiem i to przeżyje. Jakieś to zagmatwane takie było tongue.gif
Petr
A na koniec powiedział, że wraca do Metropolis i że czytał kilka artykułów Clarka do "The Torch" i że może być z niego niezły dziennikarz wink.gif
maestro-86
ok, dzieki za info, juz pamientam tego pijaczka. wtedy jescze Clark mial problemy z mocami bo Slonce dawalo niezle czadu. byly jakies burze sloneczne czy cos takiego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.