Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki Serial?
Forum poświęcone serialowi Smallville > Fan-Topics > Seriale, Seriale i jeszcze raz Seriale...
soku11
WITAM!!
Mam takie pytanko. Jaki serial byscie polecili, ktory wciagnie mnie tak samo jak Smallville, Lost i Dark Angel?? Najlepiej zeby tematyka byla zblizona choc do jednego z nich smile.gif Dodam ze oczekuje seriali kompletnych a nie moge sciagnac wszystkich co tutaj sa podane gdyz jak przystalo na uzytkownika NEO mam nieziemskie limity (15GB/miesiac) sad.gif Prosze nie usuwac tego tematu - przynajmniej narazie. Jesli ktos udzieli mi kilku sensownych propozycji wtedy wlasnie prosze o jego zamkniecie, wyrzucenie. Z gory dziekuje za pomoc.

POZDRO tongue.gif
.Korzeń
Ja polecę coś, co moim zdaniem przerosło pod wszystkimi względami w moich oczach Smallville i zajmuje u mnie 1 miejsce na liście seriali, nawet nieziemski Heroes jest dopiero 2 tongue.gif Chodzi mi tu oczywiście o One Tree Hill smile.gif, który opowiada waśnie 2 braci. Typowa młodzież amerykańska w nietypowych sytuacjach, może brzmi oklepanie, lecz wcale takie nie jest, a mogę poświadczyć, tym, iż zacząłem ostatnio przypominać sobie 1 sezon i wciągnął mnie identycznie, jak wtedy kiedy do niego zaglądałem 1 raz, nie da się od niego po prostu oderwać.
Pozdrawiam smile.gif
regm
Zgadzam się tutaj z Korzeniem, OTH zdecydowanie. Przyznam, że z osób które znam wszystkie które widziały ten serial twierdzą podobnie smile.gif

Inną propozycją (w zupełnie innym klimacie) może być, jeśli już nie oglądasz, Prison Break - zwłaszcza 1 Sezon.

Z nowości zdecydowanie Heroes.

A ze starszych seriali to np. Battlestar Galactica.
soku11
OK smile.gif Wiedzialem ze moge na was liczyc biggrin.gif Prison Break'a juz ogladalem ale zapomnialem dopisac tongue.gif Zastanowie sie nad tym OTH i Heroes. Dziex za pomoc. Jak jeszcze ktos ma swoje zdanie prosze pisac tongue.gif POZDO
PaLa
Supernatural, Supernatural, Supernatural, i jeszcze raz Supernatural biggrin.gif

Polecam gorąco! Może tematyka jest o zjawiskach paranormlanych, ale jest duża szansa, że serial przypadnie Ci do gustu smile.gif
Muszę dodać, że serialu nie musisz ściagać bo leci on na TVN we wtorki o 23.30
Zatem...Do oglądania marsz! biggrin.gif
soku11
No to postaram sie ogladac smile.gif A to nie jest czasami ten serial ktory nie ma zakonczenia?? Czy myle z jakims innym?? POZDRO
Morfeusz
Choc nie widzialem, to wielu moich znajomych oglada "One Tree Hill" i jest zdania, ze jest to jeden z najlepszych seriali jakie wyprodukowano w USA. Ja osobiscie oprocz Smallville, to ogladam jedynie "Veronice Mars" i "The O.C.". Veronice ogladam, ze wzgledu na ciekawa akcje, ktora zaskakuje caly czas, jak i rowniez dla K. Bell smile.gif. The O.C. dla...Adama Brodiego, ktory jest "nie z tej Zemii" (Supernatural)tongue.gif. Postac, ktora gra jest nie do przeskoczenia. aha... i jeszcze jeden plus..gdy Misha Barton (Marissa), zaczela sie nudzic widzom, tworcy postanowili ja usunac (nieprawda jest, ze odeszla z serialu, bo chciala wrocic do szkoly), nie patrzac, czy jej sie to podoba, czy nie.

Best regards
pablo84
w USA. Ja osobiscie oprocz Smallville, to ogladam jedynie "Veronice Mars" i "The O.C.". Veronice ogladam, ze wzgledu na ciekawa akcje, ktora zaskakuje caly czas, jak i rowniez dla K. Bell . The O.C. dla...Adama Brodiego,

Moge tylko się przyłączyć do Morfeusza. Również polecam te dwa seriale. Veronica jak dla mnie wymiata. biggrin.gif
The O.C też jest spoko.
EDIT:Zapomniałbym o Kyle XY. Zdecydowanie polecam smile.gif
Jacoby 2
Ja polecam My name is Earl boki idzie zrywać...

ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif
The Uzależniony
Opowiem Ci swoją historię, wnioski wyciągnij sam:)

Dawno, dawno temu, jak jeszcze seriale były dla mnie obciachem, zacząłem oglądać sobie Smallville. Była to zarazem pierwsza produkcja, którą ściągałem z neta. Szybko jednak twierdziłem, że chcę wiecej, więc zgodnie z opracowaną wtedy zasadą "seriale są jak piersi - jeden to za mało a 3 za dużo" dorzuciłem sobie Losta. Był to znowu strzał w 10. Po kolejnych kilku miechach- kiedy zrozumiałem, że piersi mogą występować też w liczbie dużo większej jak dwa, zacząłem prawdziwą szarżę.
Następne było '24'. Nie będę (po raz kolejny) przynudzał jak bardzo mi się serial spodobał, powiem tylko, że spodobał mi się bardzo laugh.gif
One Tree Hill to kolejna dorodna 'pierś' którą mogę się poszczycić. Pamiętam, że Billy na forum, kiedyś coś tak napomnkął o tym serialu i pare osób zaczęło oglądać (w tym min ja) co było bardzo słuszną decyzją, aczkolwiek wciągnął mnie stosunkowo późno, bo po 7. odcinku...tak dzisiaj jest w moim TOP3.
Prison Break to przede wszystkim genialny pierwszy sezon, który każdy szanujący się fan seriali powinien mieć w swojej kolekcji.
Desperate Housewives to poniekąd damska rozrywka, podana jednak w przystępny dla każdego formie.
Temat jest o tyle niezwykły, że o ile normalnie w serialach panuje stwierdzenie: "poziom odcinków każdego sezonu jest jak g*wno na kole: raz na górze, raz na dole" tak tutaj każdy kolejny odcinek na przekór logice koła utrzymuje ten sam, cholernie wysoki poziom. Jest to na tyle dobre, że po paru odcinkach wiesz już czy chcesz serial rzucić czy oglądać go dalej.
Kyle XY to serial, który przez ludzką ciekawość chcę oglądać dalej, jednak nie wzbudza on u mnie większych emocji, leży na dysku cierpliwie aż znajduję czas na jego oglądniecie. Jest trochę jak importowane piwo, smakuje dobrze, jednak w głowie Ci nie namiesza.
The O.C. - 2 genialne sezony, trzeci słaby i 4.- (w trakcie) wkazuje tendencją wzwyżkową. Serial jest tak pocieszny, że nawet jeżeli po kilku odcinkach stwierdzisz, że nie chcesz go dalej oglądać, to czasu spędzonego przy nim na pewno nie uznasz za stracony. Polecam.
Heroes, czylie nowość, która jest na ustach wszystkich. 7 odcinków za mną, 4 leża na dysku. Opinia: patrz Kyle XY. Zaległości nadrobię w następnym tygodniu (mam urlop), może bardziej się zapalę.

Było też trochę seriali, którym musiałem przez napięty plan dnia, po trzech odcinkach dać Cancel
(co wcale nie oznacza, że seriale są złe)
- Bones
- Numb3rs
- Criminal Minds
- Dexter
- Rzym
- Eureka
- StandOff
- Jericho (tu tylko pilot)

Problem w tym, że każdy z tych seriali może Ci się spodobać albo nie spoda Ci się żaden. 15 giga nie jest to życzliwa liczba a w tym temacie, jak ze wszystkim w życiu- trzeba experymentować na własnej skórze smile.gif
soku11
Hehe to mi pomogliscie smile.gif Teraz juz nie wiem kompletnie za ktory sie brac. Dodam ze mam limit sciagania wiec narazie wybiore tylko jeden i postaram sie go sciagnac tongue.gif Jednak sadze ze najlepszy bedzie OTH lub Heroes polecany przez wielu. The O.C. jak mi sie zdaje bylo w TV i mozliwe ze widzialem z odcinek tego smile.gif Mam nadzieje ze te tytuly maja chociaz troche z takiego magicznego swiata jaki byl np w Dark Angelu smile.gif POZDRO
Harier
Polecam "24" smile.gif to jest tylko 2 sezony na miesiąc według twojej taryfy (oczywiście jak nie będziesz nic innego ściągał) ale naprawdę warto biggrin.gif Poleciłbym Ci Vanished ... ale ponoć dostał cancela co mnie zmartwiło. Ostatnio mam jakiegoś pecha - zapusciłem Reunion (nie sprawdzając czy jest cały - co było moim błedem sad.gif ), Vanished i wkońcu Day Break - wszystkie dostały po dupie od swoich stacji wink.gif Osobiście lubie oglądać Bones (jakoś humorek mi przy nim dopisuje smile.gif ) i Numb3rs w którym pokazane jest gdzie to matme można wykorzystać (w przypadku obu seriali każdy odcinek jest o czym innym tak więc można jakiś przegapić - jedni uznają to za plus inni nie wink.gif ). Eureke stawiam na równi z Kyle XY - oba seriale nie są genialne ale mają to cosik co powoduje że i tak nie zrezygnujesz z obejrzenia następnego. Standoff i Justice odpuściłem - jakoś mnie nie wciągło. Wkońcu są jeszcze takie seriale jak Six Feet Under czy Alias które ponoć są dobre ale nie miałem jeszcze czasu na wziecie sie za nie. Może ktoś z forumowiczów Ci coś o nich powie. Teraz czekam na Traveler'a którego pilot bardzo mi się spodobał i licze na mocną kontynuację.
soku11
Dobra jakos chyba 'na pale'(bez obrazy dla jednego z modow:D) wybiore ten serial smile.gif 24 ogladalem w TV i jakos mnie nie wciagnelo bardzo ale ogladalem. POZDRO
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.