Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
Odcinek 196 - S09e22 - Salvation, Premiera: 14 maj 2010 (Season Finale)
Ocena odcinka
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety przed oddaniem głosu. Zaloguj się i oddaj głos, aby zobaczyć wynik.
Łącznie oddanych głosów: 20
Goście nie mogą głosować 
keeper
post 17-05-2010, 08:25 PM
Post #21

Zużyta parafraza
Ikona grupy

Grupa: Moderator
Użytkownik nr: 360
Klan: Z TVP1?

Przyzwyczajenie, kiedyś.
Obecnie już nie.
Szkoda mi nie skonczyć książki. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Morf - przynajmniej pilnie śledzi moje posty (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Morfeusz
post 17-05-2010, 08:48 PM
Post #22

I’m only gonna let you kill me once!
Ikona grupy

Grupa: Telemoderator
Użytkownik nr: 1918
Klan: Man Utd

przyzwyczajenie, przyzwyczajeniem Keep, ale ja kilka seriali też opuściłem w połowie, bo miałem już dość narzekania na każdy odcinek.
Co prawda Smallville, to Smallville, pewnie jeden z pierwszych seriali, więc też nie dziwie się, że nie opuszczasz nawet wg. Ciebie tonącego okrętu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Kamil21 - uważny z niego użytkownik, trzeba przyznać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Best regards

+Quote Post
Lothar
post 18-05-2010, 12:36 PM
Post #23

Ikona grupy

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 2956
Klan: Brak :P

Hehe... tonący okręt. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Momentami to była łódź podwodna. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ale nie będę wymieniał kiedy, każdemu co innego się podoba/ nie podoba.

I fakt, 1szy serial zasysany z neta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (Po obejrzeniu 3 sezonów na TVN - bo to co zrobili z 4-tym to brak słów - równie dobrze mogli dać napis "ch**a nas obchodzą fani SV).

+Quote Post
maestro-86
post 18-05-2010, 02:15 PM
Post #24

Maestro-El
Ikona grupy

Użytkownik nr: 4672
Klan: CL...

Lothar u mnie sytuacja była podobna. Obejrzałem w TVN 3. sezon. I wtedy dowiedziałem się, że na świecie jest już ich 5 i zaraz będzie 6. Wtedy poszedł internet w ruch i nadrobiłem zaległości z dwóch pierwszych sezonów a także dwóch kolejnych.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jednak ja jestem wdzięczny TVNowi, że puszczali Smallville, bo gdyby nie oni to pewnie bym się tym serialu nie dowiedział.

I to dla mnie to też jest pierwszy serial zasysany z necika.

Ten post został edytowany przez maestro-86: 18-05-2010, 02:16 PM

+Quote Post
Petr
post 18-05-2010, 09:51 PM
Post #25

Ikona grupy

Grupa: Member
Użytkownik nr: 2750
Klan: CLOIS

Co do zasysania z neta i wdzięczności TVNowi to również w moim przypadku jest tak samo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Zgadzam się, że to chyba jeden z lepszych season finale w historii.
Wszystko zostało już praktycznie napisane - dobre rozwiązanie kwestii Kandorian, świetna walka Clarka z Zodem, miły początek z przyszłości i prezent od mamy, fajna telekonferencja w Strażnicy, satelita (zapowiedź przyszłości).

Główne pytanie - co zaatakowało Oliviera? no i jeszcze, kim jest pani odwiedzająca Tess?
Lois dowiadująca się przez pocałunek? dość romantycznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jedno mi się nie podobało - stylizacja spadającego Clarka na ukrzyżowanego Chrystusa (albo to tylko ja mam takie skojarzenie...(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )

6/6

+Quote Post
kamil21
post 19-05-2010, 11:29 AM
Post #26

Alexander 22
Ikona grupy

Grupa: Member
Użytkownik nr: 5589
Klan: Clark-Lois

CYTAT(maestro-86 @ 18-05-2010, 03:15 PM) *
Lothar u mnie sytuacja była podobna. Obejrzałem w TVN 3. sezon. I wtedy dowiedziałem się, że na świecie jest już ich 5 i zaraz będzie 6. Wtedy poszedł internet w ruch i nadrobiłem zaległości z dwóch pierwszych sezonów a także dwóch kolejnych.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jednak ja jestem wdzięczny TVNowi, że puszczali Smallville, bo gdyby nie oni to pewnie bym się tym serialu nie dowiedział.

I to dla mnie to też jest pierwszy serial zasysany z necika.

Ja mialem tak samo;)

-Bez przesady 9 sezon jest naprawde dobry,lepszy od 8 i 7..

-Też przestałem wiele seriali ogladac,moze dlatego ze bede nie długo tata;)Jeszcze jako dzieciak tu uczestniczyłem..dzisd mam 24 lata,czyli tyle co Welling jak zacząl grac w Smallville..Pozdrawiam Keepera,co ja bym robił bez ciebie tutaj..Dla ciebie tu bede dawał posty,tylko ty też dawaj prosze;)

+Quote Post
Jack_
post 19-05-2010, 02:36 PM
Post #27

Ikona grupy

Grupa: Donator
Użytkownik nr: 1244
Klan: CChloe

5/6 Podobało się, co prawda mogli sobie darować "umierającego" CK, ale jak się przypomni poprzednie finały zawsze praktycznie wszystkich uśmiercają (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) wiec już przywykłem. zastanawiam się co zrobią z faktem ze lois domyśla się/wie ze CK co smuga. No i co to za babka przyszła to Tess w pierwszej chwili myślałem że to Lex ale chyba nie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) no i co zaatakowało Ollego. Pewnie znowu jakieś postacie z komiksu o których nie mam pojęcia (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Za to rozłożyła mnie jedna scena w strażnicy. widzieliście jaki system mają postawiony? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) poczciwy Windows (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) zdaje się wista lub 7 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pocieszne to było (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
keeper
post 19-05-2010, 05:57 PM
Post #28

Zużyta parafraza
Ikona grupy

Grupa: Moderator
Użytkownik nr: 360
Klan: Z TVP1?

CYTAT(Morfeusz @ 17-05-2010, 09:48 PM) *
przyzwyczajenie, przyzwyczajeniem Keep, ale ja kilka seriali też opuściłem w połowie, bo miałem już dość narzekania na każdy odcinek.
Co prawda Smallville, to Smallville, pewnie jeden z pierwszych seriali, więc też nie dziwie się, że nie opuszczasz nawet wg. Ciebie tonącego okrętu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Kamil21 - uważny z niego użytkownik, trzeba przyznać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Best regards

Sv to najdłuzej oglądany przeze mnie serial. To też nie dziwie się sobie że nie mogę go odpuścić mimo obecnej jego kondycji. Plus - to nadal zbiór postaci, które, mimo zmiany na przestrzeni sezonów, przypominają mi ich przeszłe, lepsze odpowiedniki, które bardzo polubiłem.
Herosów darowałem sobie chyba na początku 3 sezonu, Prison Break'a chyba na poczatku 4.

Tak dla lepszego zrozumienia tego mojego narzekania podam przykład, że przyjaciela w biedzie się nie opuszcza. A do pierwszej miłości bedzie się zawsze wracało myślami.

@kamil21 - życzę powodzenia w byciu tatą. szczere, bez ironii i sarkazmu.
ps. przyjęcie nowej roli w życiu (jak np ojcostwo) nie musi wiązać się z wykluczeniem wczesniejszych przyjemności w dwu przypadkach - kiedy było ono zaplanowane (rozpocztę we właściwej chwili, tak żeby nie trzeba było w szalonym pędzie, rezygnując z większości dotychczasowych zajęć, regulować zaległości); kiedy ma sie ich (przyjemności) za dużo.

+Quote Post
rylu
post 19-05-2010, 08:03 PM
Post #29

Ikona grupy

Użytkownik nr: 902

CYTAT(Jack_ @ 19-05-2010, 02:36 PM) *
Za to rozłożyła mnie jedna scena w strażnicy. widzieliście jaki system mają postawiony? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) poczciwy Windows (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) zdaje się wista lub 7 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pocieszne to było (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Przecież cały sezon reklamują ten crap. Dziwię się, że dopiero teraz to zauważyłeś. Wcześniej mieli same Maci, teraz widać Apple przestało płacić to Microsoft się zainteresował reklamą.

A co do odcinka to genialny. Końcówka fajnie rozegrana, szczególnie walka CK z Zodem jako zwykłych ludzi. Przyznać się, kto spodziewał się takiego zagrania ze strony Zoda? Widać doskonale wiedział co się stanie po uruchomieniu 'Book of Rao' i się przygotował na taką sytuację. Cwaniak.

No a spadający Clark - to przecież nie chodzi o to, że może go zabić wbity sztylet (bo to nie zielony kryptonit) a sam upadek. I wcale nie musi go nikt złapać (Hawkman i inni są przecież rozsiani po planecie więc musiałby być to ktoś wystarczająco szybki), w czasie spadania, a trochę czasu ma, może wyjąć ten sztylet i odrzucić. Moce mu wrócą i sam wyląduje na nogi.

U mnie tak samo co do oglądania Smallville, pierwsze sezony na TVNie a później torrenty. I tak do teraz. Niektóre odcinki fajne, inne gorsze, tak samo z sezonami ale zawsze coś ciągnie do zassania następnego. Z jednej strony ciekawość, z drugiej przyzwyczajenie jednak ile sezonów by nie było to i tak będę oglądał.

I teraz tyle miesięcy czekania :/

O, i właśnie przeczytałem, że Tom w wywiadzie dla kogoś tam powiedział, że następny sezon to już ostatni...

Ten post został edytowany przez rylu: 19-05-2010, 08:36 PM

+Quote Post
Morfeusz
post 19-05-2010, 08:45 PM
Post #30

I’m only gonna let you kill me once!
Ikona grupy

Grupa: Telemoderator
Użytkownik nr: 1918
Klan: Man Utd

tak, 10 sezon ostatnim sezonem Smallville. Wszystkim będzie tego serialu brakować.
Już na innym forum napisałem, że scena spadania Clarka, podobna do sceny z Superman Returns, gdzie Es spada na Ziemię, po wyrzuceniu sztucznego lądu w kosmos.

Ten finał jest tak dobry, że nikt nie wie co się stanie z Clarkiem

Best regards

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy: