Odcinek 165 - S08e13 - Power, Premiera: 29 styczeń 2009 |
![]() ![]() |
Odcinek 165 - S08e13 - Power, Premiera: 29 styczeń 2009 |
21-11-2008, 11:39 PM
|
|
|
I’m only gonna let you kill me once! Grupa: Telemoderator Postów: 4476 Dołączył: 10-02-2006 Skąd: Edinburgh Użytkownik nr: 1918 Klan: Man Utd |
Tytuł: Power
Premiera: 29.01.2009 Scenariusz: - Reżyseria: - {zapożyczone od regm'a} Ten temat służy tylko i wyłącznie do wygłaszania opinii na temat odcinka. Proszę o NIE PODAWANIE żadnych linków, ani nie proszenie się o nie. Każdy kto złamie tę zasadę otrzyma ostrzeżenie. Best regards |
|
|
|
30-01-2009, 12:53 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 82 Dołączył: 07-02-2006 Użytkownik nr: 1884 |
Przegadany.
Super Lana :/ Nawet przed zdobyciem mocy posiadła formułe do super szybkiego odrastania włosów. Ten cały trening mnie rozwalił kompletnie. A kaseta, w ten sposób można w nieskończoność. Najpierw scenerzyści przyzwyczajają ludzi do błędów a następnie tłumaczą że niby były zamierzone... |
|
|
|
30-01-2009, 01:38 PM
|
|
|
Maestro-El Grupa: Użytkownik Postów: 180 Dołączył: 26-12-2006 Skąd: Łomża Użytkownik nr: 4672 Klan: CL... |
to teraz clark z lana moge sie seksowac calymi dniami i zrobic trzesienie ziemii:)
|
|
|
|
30-01-2009, 02:42 PM
|
|
|
7 years with Smallville. Enough. Grupa: Member Postów: 308 Dołączył: 17-01-2007 Skąd: Wlck Użytkownik nr: 4822 |
oO.
No wgniotło mnie w fotel totalnie. Każda scena w dzisiejszym/wczorajszym odcinku była ważna i widać, d o p r a c o w a n a . Podobało mi się, że było wiele takich "przerw", chwil ciszy w czasie rozmów. Tak samo tych niby retrospekcji. Świetne nawiązanie do każdej sceny. Lana & Tess. Już myślałam, że Tess pozostanie tą złą, ale Lang jej przygadała i to trafnie: "Don't be a victim anymore." Lana & Chloe. No cóż. W poprzednim odcinku Chloe była strasznie Clark-Loisowa, a tu nagle powrót do bronienia Lany (w tej rozmowie na początku). Poza tym kwestia tajemnicy - rozwaliło mnie to, że znów Clark dowiedział się o wszystkim ostatni (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Ten gościu, co szkolił Lanę (wyleciało mi jego imię) - no ciekawe, pracuje w domu Luthorów, by mieć ją na oku - kolejny, który się poświęca? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Czy może ma w tym swój cel? Doktorek - mamy kolejne postacie przy życiu, które znają umiejętności Lany, a to dobrze nie wróży, mimo, że doktorek był po jej stronie. Wszyscy wiemy, że takie sytuacje nabierają obrotu spraw. Tess. Świetna scena w biurze. Trochę przesadzili z tą krwią, ale ogólnie, pokazanie jej emocji było świetne. Clark. Masakra, ale z niego dupę wołową robią. Znowu nic nie wie, znów musi wszystko zrobić, ocalić, być na czas, bo inaczej... <blebleble>. I tak w kółko. No, ale moim zdaniem w tym wypadku to, że nie wiedział, było dobrym posunięciem. Lana. Projekt nie był testowany na ludziach, więc nie wiadomo, jak to będzie z czasem. Skutki uboczne i te sprawy. No przynajmniej jest pomysł na następne odcinki. Lana & Clark. Jak to powiedział Clark: "It's exactly what I want." (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak mi się wydaje, niestety, że skoro Lana jest guest star, to wyruszy jak inni pomagać innym. Zastanawia mnie tylko, co wtedy z Clarkiem. A tak poza tym... WRESZCIE JAKAŚ MUZYKA ! ! ! Nawet przed zdobyciem mocy posiadła formułe do super szybkiego odrastania włosów. Jak to szybki odrost? Przecież była tam 7 miechów, nie? Chyba że coś źle zrozumiałam. A tak btw. to fajnie jej było w tych najkrótszych. Ogółem zasłużone 6/6. Can't wait to see next espisodes. |
|
|
|
30-01-2009, 02:42 PM
|
|
|
The Inwestujący w Przyszłość Grupa: Member Postów: 637 Dołączył: 12-05-2006 Skąd: Turek/Wawa:P Użytkownik nr: 2357 Klan: CLOIS :P |
Porażka... Serial sięgnął dna w mojej opinii...
|
|
|
|
30-01-2009, 04:06 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 82 Dołączył: 07-02-2006 Użytkownik nr: 1884 |
|
|
|
|
30-01-2009, 04:23 PM
|
|
|
Zużyta parafraza Grupa: Moderator Postów: 4061 Dołączył: 09-06-2004 Skąd: Wawa Użytkownik nr: 360 Klan: Z TVP1? |
O wiele lepiej niż ostatnio.
Mimo to bez większego zaskoczenia. Miło się oglądało. Będzie tego. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 3/6 |
|
|
|
30-01-2009, 05:06 PM
|
|
|
7 years with Smallville. Enough. Grupa: Member Postów: 308 Dołączył: 17-01-2007 Skąd: Wlck Użytkownik nr: 4822 |
Jak to szybki odrost? Przecież była tam 7 miechów, nie? Chyba że coś źle zrozumiałam. A tak btw. to fajnie jej było w tych najkrótszych. Bardzo dobrze zrozumiałes. 7 miechów i z chłopczycy zrobiła sie spowrotem fajna fryzura. "ZrozumiałAś " (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Ale przecież nie miała "chłopięcych" włosów, tylko krótkie, a po 7-miu miechach niewiele dłuższe, przecież nie ma takich długich jak na początku (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Uwierz, jestem dziewczyną i wiem coś o odrastaniu włosów (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Też miałam krótkie i po pół roku już sięgały ramion (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Hah, nie ma to jak spekulacje nad fryzurą xD |
|
|
|
30-01-2009, 07:43 PM
|
|
|
I’m only gonna let you kill me once! Grupa: Telemoderator Postów: 4476 Dołączył: 10-02-2006 Skąd: Edinburgh Użytkownik nr: 1918 Klan: Man Utd |
gorzej niż ostatnio, przegadany odcinek. Lana to jakaś wielka masochistka, do tego bogini, która myśli, że wszystkich uratuje. Jak widać zazdrościła przez ten cały czas Clarkowi, jego mocy...żenada. Teraz nagle może być razem z Clarkiem, bo są równi...dajcie spokój...
Tess - jedyna pozytywna i nieciapowata postać w tym odcinku muzyczka choć dobra. 3/6 - dawno już tak słabo nie oceniłem Smallville Best regards |
|
|
|
30-01-2009, 11:39 PM
|
|
|
Grupa: Member Postów: 1169 Dołączył: 25-07-2004 Skąd: Tree Hill Użytkownik nr: 452 Klan: ~notClois~ |
Lana z mocami ? Jednak dopieła swego. Musze przyznac ze to sie troche kłóci z moją tezą że długo nie pozyje przy której dalej obstaje. Może to bedzie Doomsday, a może jakies efekty uboczne "przemiany" choc obstawiam to pierwsze. Clana nigdy długo nie trwała i tym razem bedzie tak samo - jestem tego pewien. Choć trzeba przyznać ze fajną parkę teraz tworzą (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Ciekaw jestem co tez Doomsday porabia... czyżby zabłądził gdzies na biegunie, lepi bałwana ? A może po prostu rozmysla nad wpływem faz księżyca na rozmnażanie pingwinów (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ? Trochę to dziwne... |
|
|
|
31-01-2009, 01:39 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: 03-08-2006 Użytkownik nr: 2956 Klan: Brak :P |
Lana najpewniej polegnie z ręki Doomsdaya. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Odcinek nie przypadł mi do gustu. 3+ / 6 P.S Ale kicha :/ Nim obejrzałem odcinek, wpadłem na forum zobaczyć wyniki sondy (byłem zalogowany), by wiedzieć czego się spodziewać po odcinku. Chcę ocenić odcinek, a tu jest napisane, że już głosowałem. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post został edytowany przez Lothar: 31-01-2009, 01:41 PM |
|
|
|
31-01-2009, 04:53 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 136 Dołączył: 14-11-2005 Użytkownik nr: 1474 Klan: Clois |
Tragedia, najgorszy odcinek sezonu... 2 czesc podobno miala byc lepsza, a narazie dwa beznadziejne odcinki. 2+/6
|
|
|
|
31-01-2009, 08:24 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 227 Dołączył: 01-10-2006 Skąd: Olsztyn Użytkownik nr: 3841 |
P.S Ale kicha :/ Nim obejrzałem odcinek, wpadłem na forum zobaczyć wyniki sondy (byłem zalogowany), by wiedzieć czego się spodziewać po odcinku. Chcę ocenić odcinek, a tu jest napisane, że już głosowałem. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) U mnie to samo. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Admin pilnie wzywany do tablicy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) p.s. ciekawe, które to te "nasze głosy" - czyżby te dwie sztuki po jednym punkcie ? (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Ten post został edytowany przez OldHorse: 31-01-2009, 08:37 PM |
|
|
|
31-01-2009, 08:45 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: 28-09-2007 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 6541 Klan: CMaciuś |
Porażka... Serial sięgnął dna w mojej opinii... Zgadzam się w całej rozciągłości z tym, że ja użyłem zwrotu: "...totalnie zszedł na psy" :) Pierwszy raz chciałem wyłączyć odcinek Smallville. Jedno zaskoczenie - udana przemiana Lany, myślałem, że Clark uratuje doktorka a jej się jakoś cofnie i będzie jak zwykle, ale nie :) Tym razem mnie zaskoczyli, niestety... Jednak warto było przemęczyć się 35 minut, żeby obejrzeć 5 minut groteskowej komedii! Scena z Tess to jakaś porażka, zupełnie nierealna, krew tak nie sika z człowieka po paru kopniakach ;), musiałaby mu butem aortę rozerwać a to nie takie łatwe. 1/6, da się jakoś dać na minus? |
|
|
|
01-02-2009, 08:28 AM
|
|
|
Maestro-El Grupa: Użytkownik Postów: 180 Dołączył: 26-12-2006 Skąd: Łomża Użytkownik nr: 4672 Klan: CL... |
ja jak zwykle musialem obejrzec 2. raz, tym razem z napisami zeby wszystko zrozumiec i móc skomentowac.
mnie odcinek nawet sie podobal. nie byl moze jakos super rewelacyjny, ale i tak byl dobry. akcja sie posunela troche do przodu. sporo wyjasnili, a ja lubie takie odcinki tlumaczace co sie stalo, a czego nie widzielismy. moze sie moja teoria sprawdzi [ktora wymyslilem w odcinku Legion, jak ta blondi powiedziala Lanie ze bedzie znana za cos innego niz zwiazek z clarkiem] i lana zabije Lexa ktos ma pojecie czy ten naszyjnik - orzelek to ma jakies znaczenie w historii supermenka ? |
|
|
|
01-02-2009, 03:53 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: 03-08-2006 Użytkownik nr: 2956 Klan: Brak :P |
Pewnie nie ma. Ja obstawiam, że to tylko taki bajer. Ten koleś dawał go wszystkim komandosom. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
01-02-2009, 04:58 PM
|
|
|
HARDCORE - specyficzny mego serca rytm... Grupa: Member Postów: 801 Dołączył: 12-10-2006 Skąd: Jastrowie Użytkownik nr: 3989 Klan: C-L-O-I-S |
Tragedia, najgorszy odcinek sezonu... 2 czesc podobno miala byc lepsza, a narazie dwa beznadziejne odcinki. nawet nie musze sie rozpisywac bo napisano za mnie 1/6 (IMG:style_emoticons/default/ph34r.gif) |
|
|
|
01-02-2009, 05:57 PM
|
|
|
Alexander 22 Grupa: Member Postów: 303 Dołączył: 02-03-2007 Skąd: małopolska Użytkownik nr: 5589 Klan: Clark-Lois |
-Dobra nareszcie zobaczylem 4/6
- Lana i Clark liżą sie jak koty pijace mleko.. -Ładna scena w ich wykonaniu na dachu- pieknie zmontowane zdjecia o wschodzie słonca..Nie bede pisal ani komentowal zwiazku Clark lana bo mam taki sentyment do Lany ze nie pozwoli mi to nic zlego o niej powiedziec.Tylko po co jej te moce?? -Lois przydala by sie w nastepnym odcinku by namieszac w koncowce Clark-Lana...Ale nic z tego Erica bedzie w odc 15.. -Tess pociagnela ten odcinek z dretwego poziomu,ale obawiam sie ze zginie...Juz wiemy ze zabiła wiec pozytywnej postaci z niej nie zrobia,a negatywnej tez raczej nie...I jak to bywa podejrzewam ze w 9 sezonie juz jej nie bedzie...A szkoda... -nie odznaczalem ani plusow ani minusow,bo nie wiem co mnie tak naprawde sie podobalo,wszystko na srednim poziomie,szczerze to jestem zawiedziony druga czescia sezonu czyli od 12 odc.....Juz dzis wiem ze sezon 4 nie zostanie doscigniony i chyba sobie poogladam inne sezony w oczekiwaniu na najblizsze odcinki... |
|
|
|
01-02-2009, 10:50 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 19 Dołączył: 05-11-2008 Użytkownik nr: 7347 Klan: Clana |
A mnie się odc.podobał.No,ci producenci mnie serio pozytywnie zaskakują.Myslałam,że z Laną wymyślą coś niedobrego a tutaj mamy coś takiego fajnego.
Czyzby chcieli nam pokazać trochę Clany? To znaczy,trochę więcej niż trochę? wow.Ja w każdym bądż razie biorę wszystko,nawet te najktórtsze sceny z nimi i byle by były jak najdłużej. No i tak; * fajna rozmowa Chloe z Clarkiem,taka w dawnym stylu.No i wreszcie Chloe jest po tej właściwej stronie. * myślałam,ze teraz Tess będzie działała razem z Laną a ta jednak chciała ją zabić w trakcie tego eksperymentu.No cóż, pewnie będzie chciała działać na własną rękę. * trochę mnie zdziwiło to,że Lana dalej chce te moce i że chce ratować świat w taki sposób.Myślę,że nic dobrego z tego nie wyniknie, bo pewnie będzie to miało jakieś skutki uboczne albo będzie miała jakąś słabość, o której nie wie i ją ktoś zabije.Mam nadzieję,że chociaż trochę ten świat poratuje razem z Clarkiem , czego oboje tak bardzo chcą.Cieszę się,że wyjaśnili te brakujące miesiące z Laną.I kto by przypuszczał,że to Lex Ją wtedy porwał? Zawsze to lepiej brzmi niż to,że Lana opuśćiła Clarka,bo on musi ratować świat a ona stoi mu na drodze.Phi * no i ostatnia scena,która już jest jedną z moich ulubionych.Niedosyć,że ta scena skończyła się pocałunkiem i dała nadzieję na przyszłość ,to jeszcze grała muzyka. Jestem całkowicie ZA i proszę o więcej. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
02-02-2009, 07:13 PM
|
|
|
Grupa: Donator Postów: 1535 Dołączył: 02-10-2005 Skąd: Sosnowiec/Wr Użytkownik nr: 1244 Klan: CChloe |
Zdecydowanie nie takiego smalla chce. zastanawiałem sie czy dać 1 czy 2 widzę ze dając 2 i tak zawyżyłem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A myślałem że heroes dopiero jutro będą (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) nie no odcinek porażka sądziłem ze smal pójdzie bardziej w stronę komiksu a to co nam zaserwowali to lol. Mam nadzieje ze zrozumieją swój błąd i zrobią tak jak z Chloe (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
BTW Lana na dobre sie zadomowiła znowu? bo nie sledze doniesień medialnych (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 08-09-2010 - 08:33 PM |