Jak trafiliscie na Smallville? |
![]() ![]() |
Jak trafiliscie na Smallville? |
23-03-2008, 05:19 PM
|
|
|
Alexander 22 Grupa: Member Postów: 303 Dołączył: 02-03-2007 Skąd: małopolska Użytkownik nr: 5589 Klan: Clark-Lois |
-moja historia zaczela sie gdy tvn 1rwszy raz wypuscil ten serial,jako dosc powiedziec dzieciak,zobaczylem zapowiedz i ogladlem pierwszy odcinek,ktory srednio mi sie podobal.Pozniej po tygodniu nastepny,ktory takze mnie nie ruszyl..Nastepnie zobaczylem,ktorys z przyszlych odcinkow chyba season finalle<pomyslalem no fajnie jest>jakis czas potem napotkalem final 2 serii ,,Exodus'' odcinek mnie zmiazdzyl..mozliwe ze wczesniej tez widzialem jakis odcinek ale mam luke w glowie..Potem mieszkajac w internacie w Gdansku uczeszczajac tam do szkoly by wiedziec ze zycie to nie lawka i koledzy pod blokiem,napotkalem 3 serie,ktora mnie naprawde pochlonela.Odcinek 3x22 pozostawil niedosyt ,wowczas od 2och miesiecy bylem posiadaczem PC.Szukalem po internecie a tu zadnych zapowiedzi ,,Smallville''-wpisalem w google programy do sciagania filmow i jakos przypadkiem zassalem ,,Bear share''wpisalem ,,Smallville'' i zobaczylem 4x1 a nawet 5x22 bylem w szoku ze serial ma juz 5 sezonow..Po sciagnieciu jakims cudem i paru godzinach 4x1 przyznam sie szczerze ze nie umialem wsadzic napisow jako nowy posiadacz internetu jak i komputera klasy PC.Z angielskim nie jest umnie dobrze ale nie ejst tez an tyle zle by nic nie wiedziec.Rozpoczol sie odcinek widze jakas kobieta jedzie samochodem i zastala Clarka na polanie<podniecenie jako ze sciaglem odcinek hiralem sie jak dziecko a mialem juz chyba 20 lat..Dziewczyna na polanie dyskutujaca z Clarkiem bardzo ladna sie wydawala i nagle Clark zapytal,,Kim jestes?? ona na to Lois - Lois Lane'' i ta mina Clarka,zwijalem sie ze szczescia jeszcze muzyczka save me i mailem koniec cieszylem sie jak dziecko sasiadow obeszlem czy ktorys nie umie dac napisow do filmu,a mieszkalem w nowym mieszkaniu w nowym wybudowanym bloku <shit do dzis to pamietam>tylko moja pierwsza przygoda z kobioeta moze sie rownac z tym uczuciem jakie mialem wtedy..dzis juz ten czar ,,Smallvile niejest tak duzy jak przyu 4 sezonie,ale sentyment pozostal..nie wstydze sie tego kocham ten serial i moze jemu zawdzieczam ze mam teraz prace,trzrezwe oczy i lubie imprezki z umiarem co 2 tydzien...a to Lois Lane,Lex,Clark,Lionel,Johnatan i Marta sprawili ze tak kocham ten serial
|
|
|
|
23-03-2008, 07:09 PM
|
|
|
The Inwestujący w Przyszłość Grupa: Member Postów: 637 Dołączył: 12-05-2006 Skąd: Turek/Wawa:P Użytkownik nr: 2357 Klan: CLOIS :P |
Historia fajna ale błagam pisz z polskimi znakami i używaj kropek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bo ja osobiście już po połowie miałem niezłą sieczkę w głowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Taka pisownia jednak trochę razi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ot taka moja mała rada, żeby fajnie się z forum korzystało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
24-03-2008, 09:53 AM
|
|
|
7 years with Smallville. Enough. Grupa: Member Postów: 308 Dołączył: 17-01-2007 Skąd: Wlck Użytkownik nr: 4822 |
A moja historia ze Smallville zaczęła się wraz w wyemitowaniem drugiego odcinka pierwszej serii w TVN-ie. Pierwszy, niestety, przegapiłam, ale nadrobiłam go z czasem.
Pierwsze dwa sezony oglądałam w TV. Po dłuuugim czasie pojwił się sezon trzeci, ale ja myślałam, że to pierwszy, bo w gazecie pisało "Tajemnice Smallville", a nie jak np. poprzedni sezon "Tajemnice Smallville II". I to mnie zmyliło, bo znów przegapiłam, tylko tym razem połowę sezonu :|. A czemu "tylko" połowę? Bo po jakimś czasie postanowiłam obejrzeć (przypomnieć sobie), a tu szok, że nie znam takiego odcinka :|. Postanowiłam nie oglądać od "środka". Szczęście się trafiło, że poszłam do liceum, gdzie w klasie było kilku fanów SV. Chyba 2 z nich jest równie na bieżąco z odcinkami jak ja, reszta już chyba od dawna nie. W każdym razie, kolega powiedział, że ma sezon 3. i 4., a właśnie w USA idzie piąty, na co ja -> (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) . ((IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) Trzeci sezon nadrobiłam chyba jeszcze pod koniec klasy pierwszej. No i nadeszły wakacje. Całe sezony: 4. i 5. obejrzałam w kilka dni... Czasem po 6-8 odcinków dziennie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . A potem szło już z górki, bo byłam nie bieżąco (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Póki nie miałam neta, kolega mi nagrywał i przynosił, a później już sama wstawałam o 6. rano, żeby ściagnąć przed wyjściem do szkoły i obejrzeć po powrocie... No i taka historia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Się rozpisałam, ale mam nadzieję, że nie usnęliście (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Pozdro (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Ten post został edytowany przez shadowx: 24-03-2008, 09:54 AM |
|
|
|
18-05-2008, 12:14 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: 13-05-2008 Użytkownik nr: 7133 |
U mnie, był to czysty przypadek, ale pamiętam ten dzień dość dobrze (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) to było wieczorem, odpaliłem TV i włączyłem TVN, akurat trafiłem na sam początek 1 odcinka 3-go sezonu, spodobało mi się zachowanie Clarka i troche śmieszyło, nie miałem pojęcia o co chodzi, dlaczego się tak zachowuje, i kim jest że niszczy te wszystkie bankomaty, ale postanowiłem bacznie śledzić jego losy, aż do dziś, mam wszystkie dotychczasowe odcinki emitowane przez TVN i The CW, nie wiem co będe robił, kiedy Smallville dobiegnie końca. ; )
|
|
|
|
19-05-2008, 11:13 AM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: 19-01-2007 Użytkownik nr: 4834 |
U mnie podobnie. Mój siostrzeniec baczenie śledził w TVN 2-gi sezon "Tajemnic...". Namawiał mnie na oglądanie, ale ja nie miałem zielonego pojęcia o czym to serial więc odmawiałem. Aż kiedyś przypadkiem usiadłem z nim przez TV i obejrzałem 2x11...... za dwa dni miałem na kompie pełne 4 sezony (piąty wtedy akurat wchodził w USA) ;-)
W sumie wystarczył mi jeden odcinek, żebym został pochłonięty przez ten serial....Żal będzie jak się skończy... Ten post został edytowany przez sagittarius: 19-05-2008, 11:15 AM |
|
|
|
12-10-2008, 08:31 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: 10-10-2008 Użytkownik nr: 7301 |
Smallville zaczęłam oglądać stosunkowo pózno, ponieważ dopiero od drugiego odcinka drugiego sezonu. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że istnieje taki serial, aż tu nagle któregoś wieczoru zupełnie przypadkowo przełączyłam na TVN i właśnie leciało Smallville. Serial ten bardzo mi się spodobał i od tej pory zaczęłam go regularnie oglądać. Pierwszy sezon obejrzałam dopiero po zakończeniu drugiego, kiedy TVN siedem zdecydował się wyemitować powtórkowe sezony. Tak naprawdę przez kilka pierwszych odcinków nie miałam zielonego pojęcia, że Smallville opowiada o losach młodego Supermana. Dopiero po kilku odcinkach zdałam sobie z tego sprawę. Ale muszę przyznać, że byłam mile zaskoczona, ponieważ nie miałam pojęcia, że można w tak świetny sposób przedtawić życie młodego Supermana.
|
|
|
|
05-02-2009, 10:12 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: 08-09-2008 Skąd: z daleka... Użytkownik nr: 7255 Klan: CLOIS |
oohoohooo kiedy to byłooo ... chyba widziałem zapowiedz 1 odc. chyba 1 sezonu albo 2 sezonu w TVN , obejrzałem 1 odc ,a później 2 , 3, 4 itp:) a później, później zacząłem sciagac pozostałe sezony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
i tak zostałem fanem tego serialu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
20-02-2010, 09:18 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: 20-02-2010 Użytkownik nr: 8322 |
Kiedyś, gdy TVN zaczął wyświetlać Smallville obejrzałem kilka pierwszych odcinków po czym doszedłem do wniosku, że serial jest denny. Jakiś czas później przeglądając forum pewnej strony natknąłem się na 1 sezon. Postanowiłem ściągnąć i tak oto mam na dysku 8 i pół dziewiątego sezonu i jest to mój ulubiony serial (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
21-02-2010, 01:53 AM
|
|
|
Don't tell me what I can't do! Grupa: Moderator|Wiener Postów: 4377 Dołączył: 29-08-2003 Skąd: Wien Użytkownik nr: 156 |
. Postanowiłem ściągnąć i tak oto mam na dysku 8 i pół dziewiątego sezonu i jest to mój ulubiony serial (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oczywiście miałeś na myśli ściaganie z półki oryginalnych wydań DVD ? ;P Hehe Witamy na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
21-02-2010, 09:33 AM
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: 20-02-2010 Użytkownik nr: 8322 |
Oczywiście (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) a można inaczej? ;>
Dzięki za gorące przywitanie xD |
|
|
|
21-02-2010, 12:23 PM
|
|
|
Don't tell me what I can't do! Grupa: Moderator|Wiener Postów: 4377 Dołączył: 29-08-2003 Skąd: Wien Użytkownik nr: 156 |
Oczywiście że nie można (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
You're welcome (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10-09-2010 - 10:02 PM |