Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
Odcinek 118 - S06e08 - Static
Ocena odcinka
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety przed oddaniem głosu. Zaloguj się i oddaj głos, aby zobaczyć wynik.
Łącznie oddanych głosów: 211
Goście nie mogą głosować 
regm
post 06-09-2006, 09:52 AM
Post #1

FAN SERIALI
Ikona grupy

Grupa: Admin
Użytkownik nr: 374
Klan: C-L-O-I-S

Tytuł: Static
Premiera: 16 Listopada 2006
Scenariusz:
Reżyseria:

Spoilery

Ten temat służy tylko i wyłącznie do wygłaszania opinii na temat odcinka. Proszę o NIE PODAWANIE żadnych linków, ani nie proszenie się o nie. Każdy kto złamie tę zasadę otrzyma ostrzeżenie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Lana_Clark
post 17-11-2006, 10:57 AM
Post #2

Ikona grupy

Grupa: Member
Użytkownik nr: 515
Klan: C:L:A:N:A

no oceniam ten odcinek na 6 bo jest zajefajny. Dużo akcji w szczegolnosci jak lex sie dowiaduje ze lana jest w ciazy. Najlepszy fragment był jak ten koleś wyrywał kregosłup i mowił do Clarka ze przeszkodził mu w polowaniu na jedzenie.Goraco polecam

Ten post został edytowany przez Lana_Clark: 17-11-2006, 10:40 PM

+Quote Post
_Tishi_
post 17-11-2006, 11:22 AM
Post #3

Ikona grupy

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 4093

Dzieki podwójnemu wątkowi mamy podwójną akcję i dlatego odcinek był odwójnie dobry.
Watek Lany i Lexa był przeważający w tym odcinku. W tym wątku Lex został umieszczony w innym wymiarze dźwięku przez gościa który wydostął się z tajnego laboratiorium umieszczonym na 33.1 piętrze. Dzieki pomocy Cloe i Jamiego Lex zostął uwolniony.
W drugim wątku Clark poszukuje zbiega z phantomzone, który rzywi sie kośćmi swoich ofiar. Próba zabicia go za pomocą krysztąłu ojca kończy sie fiaskiem. W drugim podejściu w zabiciu wroga pomoga mu tajemnicza postać o czerwonych oczach, która potrafi latać i szczelać promieniem z oczu (przynajmniej tak mi sie wydaje ;-) )
Szkoda że mało było informacji na temat nowj postaci ale cóż nie można mieć wszystkiego od razu na tacy.

Odcinek oceniam na 6/6 (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) (kolejny bardzo dobry odcinek)

+Quote Post
TimOn
post 17-11-2006, 11:31 AM
Post #4

Ikona grupy

Użytkownik nr: 2705

O ile się nie mylę, Clark powiedział o tej postaci do Coli cos w stylu.
"Ktoś inny go zabił (chodzi o zbiega z phantomzone), ktoś kto potrafi robić rzeczy o jakich ja moge tylko snić"
Clark czas się wziąć za szkolenie i nauczyć rzeczy o których teraz tylko śnisz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Gdyby nie ten kolo z czerwonymi gałami Clark juz by nie żył tamten zlał go jak szmate...

+Quote Post
regm
post 17-11-2006, 12:20 PM
Post #5

FAN SERIALI
Ikona grupy

Grupa: Admin
Użytkownik nr: 374
Klan: C-L-O-I-S

Oglądając ten odcinek zastanawiałem się kiedy coś w nim zchrzanią (np szybkie pokonanie zbiega z PZ etc.), ale ku mojemu zdumieniu, nie doczekałem się tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że był to najlepszy, jak do tej pory odcinek w tym sezonie.

Wątek Lexa uwięzionego na innej częstotliwości i związek z poziomem 33.1 był ciekawy. Zastanawia mnie czy Lana wierzy w to co mówi Lex o istnieniu tego miejsca. Jak na mój gust to dziewczyna się okłamuje. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Podoba mi się to, że Lionel znowu wkracza w interesy Lexa - typowy klimat 3 sezonu - SUPER (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Nareszcie widać odmianę w postępowaniu Clarka. Nie rzucił sie odrazu do ratowania Lexa tylko skierował się bardziej ku wypełnianiu swojego przeznaczenia. "Niewinni ludzie cierpią i trzeba im pomóc". Inna rzecz, że gdyby nie kolejny tajemniczy superbohater (bo raczej wątpię, żeby to był ktoś zły), to Clark pewnie dostałby porzadny łomot. Cieszy mnie, że producenci postanowili zrobić odcinek w którym przyszły Superman nie daje sobie rady z wrogiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Miła odmiana.

Ogólnie spodobało mi się także to że Clark nie był głównym wątkiem tego odcinka. Mimo iż jest to serial o nim to fajnie się ogladało jak Chloe i James sami sobie poradzili z ratowaniem uwięzionego Lexa.

Nawet się dziś do Lany nie można przyczepić. Wszystkie sceny z nią były takie jak byc powinny. I spodobało mi się to co pod koniec powiedziała o poziomie 33.1: "But if it did, I understand why. These people whos been infected by the meteors are dengerous, they've hurt me and they've hurt people that I care about. The more we learn about them, the better we can protect ourselfs".

Podobały mi się nawet oświadczyny Lexa.

Może coś mi się stało, ale nie dopatrzyłem się żadnych poważnych minusów w tym odcinku. Dlatego daję z czystym sumieniem 6/6 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
balcer2000
post 17-11-2006, 12:22 PM
Post #6

Ikona grupy

Użytkownik nr: 3137

Bardzo bym już chciał zobaczyć CK jak rozpoczyna ten swój wielgachny trening. Mam takie małe zapytanko kto wie ile jeszcze tych stworów z widmowej strefy zostało jednego pokonał wcześniej drugiego teraz ,,, ile ich tam wpadło rasem. Bo po zabiciu wszystkich zgodnie z obietnicą zacznie się Trening (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...

A co do odcinka to REWELA po prostu dla mnie to najlepszy odcineczek tego sezonu. bez wachania 6 pt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Bahamut
post 17-11-2006, 12:52 PM
Post #7

Ikona grupy

Użytkownik nr: 1026

jak dla mnie odcinek całkiem porządny i obejże go sobie jeszcze raz ale z napisami co do więźniów to z prostego rachunku zostało jeszcze dwoje. Było ich 7 Clar, Raya, ta gajowa, ten co był w ciele bambuska i zabiła Raye no i ten w którego się wcielił Batistuta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
bartolome
post 17-11-2006, 01:04 PM
Post #8

Ikona grupy

Użytkownik nr: 947

Ten koles to Martian Manhunter, jeden z bohaterow DC Comics. Nalezy on do czlonkow Justice League, podobnie jak Superman (Clark Kent) czy Green Arrow (Oliver Queen).

+Quote Post
Tobias
post 17-11-2006, 01:18 PM
Post #9

Anime/Manga/Smallville'holick
Ikona grupy

Użytkownik nr: 3840
Klan: CLois

Zaciekawiła mnie postać czerwonookiego, nie moge sie doczekac dwoch nastepnych odcinków smallville ;>

@Up:
(IMG:http://www.waynescomics.com/images/Cards/J/justice%20league%20promo%201.jpg)
Mimo, ze bylo ciemno - to wydawal on sie jednak byf afroamerykaninem, anizeli marsjaninem ;d
Przynajmniej wydawał sie czarny, z początku myślałem, że to Cyborg.

Ten post został edytowany przez Tobias: 17-11-2006, 01:20 PM

+Quote Post
Gandzialf
post 17-11-2006, 01:22 PM
Post #10

The Inwestujący w Przyszłość
Ikona grupy

Użytkownik nr: 2357
Klan: CLOIS :P

What can i say. Odcinek zajeisty poprostu. Polaczenie dwoch osobnych watkow wyszlo scenarzystam super, a wprowadzenie nowego bohatera tez bylo klawe. Wydaje mi sie ze przez posatc tego goscia Klakier wreszcie zrozumial ze musi zaczas sie powaznie za siebie brac. Mozliwe ze juz w nastepnym odcinku uda sie do Fortecy Samotnosci i rozpocznie swoj przerwany treningo bo z poprzedniego odcinka raczej napewno wiadomo ze FS osyla. Oglonie odcinek Super

Ocena w pelni zasluzona 6/6

+Quote Post
ania.j5
post 17-11-2006, 01:32 PM
Post #11

Ikona grupy

Grupa: Telemoderator
Użytkownik nr: 1261
Klan: CLOIS

Zdecydowanie najlepszy odcinek, już dawno mi się aż tak bardzo żaden nie podobał jak ten. Największa zasługa w tym dla scenarzystów którzy pozwolili troche odpocząć Clarkowi i bardziej skupili się na Lexie i Lanie oraz Chloe i Jamesa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Naprawde wątek z nimi był zupełnie inny niż się do tego przyzwyczailiśmi wreszcie Clark nie musiał ratować Lany i było to z korzyścią dla odcinka. A co do Clarka to cały czas nie moge zrozumieć czemu nie rozpocznie od razu nauki, tym bardziej że nie potrafił sobie poradzić i gdy by nie pomoc to by było po nim. Chyba logicznym tokiem myślenia powinien się podszkolić by móc pokonać wszystkich wrogów z phantomzone.
A i oświadczyny też były super nie wspominając o pierścionku (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) A Lana myślę, że wie o tym że to laboratorium było, ale jest lojalna w stosunku do Lexa i go broni przed Chloe.
Odcinek zdecydowanie zasługuje na 6

+Quote Post
CK_85
post 17-11-2006, 02:19 PM
Post #12

Ikona grupy

Użytkownik nr: 3763

Mimo wszystkich Waszych zachwytów, mnie jakoś nie przypadł do gustu jeden z wątków w tym odcinku :/
Rozumiem że to serial s-f, który nie raz pokazał nam że ma gdzieś prawa fizyki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale jakoś dziwnie oglądało się Jimmiego który przenosi Lexa i Lanę do innej częstotliwości za pomocą swojego starego radia (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)
Poza tym odcinek dobry i potwierdza się, że scenarzyści w końcu przyłożyli się do pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
jurandzik
post 17-11-2006, 03:15 PM
Post #13

Korektor napisów :P
Ikona grupy

Użytkownik nr: 442
Klan: CLana :D

Odcinek oczywiście 6/6, uwielbiam te kryminalno-sensacyjne (a w tym przypadku nawet podwójne akcje) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Szkoda, że nie dali jakiejś muzyczki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .

+Quote Post
szczur
post 17-11-2006, 04:53 PM
Post #14

Ikona grupy

Użytkownik nr: 3014

Odcinek poprostu BOMBA!! 6/6

ciekawe tylko czy Lana sie zgodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i co sie z nią stanie , bo jak wiadomo później Lex z nią nie jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

sezon nabiera rumieńców oby tak dalej , i chciałbym zobaczyć Manhuntera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

pozdro

+Quote Post
keeper
post 17-11-2006, 06:33 PM
Post #15

Zużyta parafraza
Ikona grupy

Grupa: Moderator
Użytkownik nr: 360
Klan: Z TVP1?

Odcinek w skrócie:

- Bla, bla, bla.... Lana kocham Cię...
- Jadi, jadi, jada, Lex .... ble, ble, ble....

No i końcówka w ogóle nie zaskakująca.
Ogólnie to prawie spałem.

2/6 ... sam nie wiem dlaczego, AŻ 2... ŻENADA!

+Quote Post
-=MacieK=-
post 17-11-2006, 06:54 PM
Post #16

Ikona grupy

Użytkownik nr: 452
Klan: ~notClois~

Moze błedem jest ze cały czas podświadomie porównuje obecne smallville ze wczesniejszymi sezonami lub z innymi serialami ale nie panuje nad tym (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .

Jakos nie zachwycił mnie ten odcinek a motyw ze zjadaczem kosci był wrecz śmieszny (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Ciekawe czy zjadłby Clarka gdyby ta tajemnicza postac go nie ocailiła (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Zapowiada sie nawet ciekawie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Z Jimmym tez jakos to głupi wyszło. Naukowaca z niego zrobili sprowadził sprzet do Lexa , pokrecił pokretłem i wszystko naprawił... . Dziwne i zbyt proste (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Lany zupełnie nie poznaje... teoretycznie to dobrze ze sie zmieniła ale za szybko mogli to zrobic jakos stopniowo. W 1 jednym odcinku stara Lana a w następnym całkiem nowa do której ciezko mi sie teraz przyzwyczaic.

Ogromnym plusem jest przywrócenie wątku tego poziomu(nie pamietam numeru (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) który był juz poruszony w odcinku 4x07 kiedy Lex wprowadził tam Mxzyptlka . Jeśli dobrze to rozkreca to moze byc bardzo ciekawie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Do tego dochodzi jeszcze Lionel wiec myśle ze sie nie zawiode ;] .

Duzym minusem jest brak Oliviera...
3-/6

Ten post został edytowany przez -=MacieK=-: 17-11-2006, 06:58 PM

+Quote Post
mira
post 17-11-2006, 07:34 PM
Post #17

Ikona grupy

Użytkownik nr: 1398
Klan: CLex :-P

Po tych wszystkich ohah i ahah które przeczytałem zanim obejrzałem odcinek spodziewał się czegoś niebywałego. Prawda jest taka, że jestem prawie kompletnie niezadowolony z odcinka.

Ocena 3-/6

Zacze od plusów bo był tylko jeden ... no nawet dwa:
- pojawienie się nowego bohatera i tylko tyle,
- Lionel - ale nigdy nie jest słabym punktem Smallville.

Natomiast minusów tyle jak stąd do Australii:
- gra Kristin - jak mówiła o Lexie że go kocha jednocześnie podnosząc oczy do góry śmiać mi się chciało że osoba z takim doświadczeniem nie potrafi zagrać takich momentów. Jak narazie w piątym sezonie tylko dwa odcinki były takie, że na jej gre specjalnie nie narzekałem. Ale dzisiaj jej "bezduszna" mimika poprostu nawruciły moją irytację w stronę Lany,
- motyw z Lexem ukrytym w innym wymiarze ... bleeeeeeee
- sprowadzenie Lexa przez magiczne radio Jimiego - ja pie.....ole - wiem, że to wasza ocena i wkurze pewnie swoim zdaniem, ale nie rozumiem jak za takie coś można ocenić odcinek na 6 i nazywać go najlepszym w sezonie. Ale OK - każdy ma własne zdanie,
- Lex i Lana - heftać się chce,
- Lana - i jej zdanie na temat meteorfreeków - spoko ... ja też od dzisiaj mogę nazwać wszyskie kobiety ku....ami a wszyskim facetów gwałcicielami (bez obrazy, bo naprawdę tak nie myśle - ale mam nadzieję że dobrze przekazałem swoje odczucie co do głupoty i rozumowania tej dziewczyny),
- Jimmy - nie przypadł mi do gustu w tym odcinku. Wolę go takiego nieśmiałego ... a w tym odcinku wydawał się taki dość cwaniakowaty.

+Quote Post
Petr
post 17-11-2006, 07:46 PM
Post #18

Ikona grupy

Użytkownik nr: 2750
Klan: CLOIS

Broniłem się sam przed sobą, ale muszę dać 6!

Odcinek dymaniczny, z ciekawą fabułą i posuwający akcję do przodu. Duży plus za przywrócenie wątku poziomu 33.1 (tylko żeby nie przesadzili z uciekinierami stamtąd, po wszystkich freakach i zonerach przyda się trochę umiaru). A propo, mam nadzieję, że następny odcinek, w którym pohawi się Marsjanin, będzie w całości poświecony jemu (jak "Arrow").

Lana-Lex. Nie wiem, co o tym sądzić. Nie lubię tej pary, no ale niech już sobie będą i niech się gryzą między sobą. Dzisiaj mieliśmy do tego "złego" Lionela. Scenarzyści, zdecydujcie się wreszczie....Lionel dobry albo zły...te zmiany z odcinka na odcinek są dosyć dziwne i męczące...

Clarka mało i może dobrze. Jakiś taki bezbarwny po tych 5 sezonach jest. Brawo dla Chloe i Jimmiego - ich współpraca była bardzo fajna i wreszczie Jimmy miał jakąś znaczącą rolę (te radio było trochę naiwne, ale to s-f (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

Oby tak dalej!

+Quote Post
katatonic
post 17-11-2006, 09:18 PM
Post #19

Ikona grupy

Użytkownik nr: 3749

Niektorzy czepiają sie tekstu Clarka o tym, ze spotkał kogos posiadającego umiejetnosci o ktorych on moglby tylko snić. Szczerze powiedziawszy to nie dziwie się, iż wypowiedział te słowa. Wkoncu pierwszy raz był pod wrazeniem, spotkal kogos kto jest bardzo potezny w pełnym tego slowa znaczeniu. Bart miał tylko speed force, AC miał tylko moc w wodzie, Victor nie miał zbyt wiele okazji zeby sie popisac umiejetnosciami, a Olivier to tylko człowiek.

QUOTE(ania.j5 @ 17-11-2006, 01:32 PM) [snapback]60650[/snapback]

A co do Clarka to cały czas nie moge zrozumieć czemu nie rozpocznie od razu nauki, tym bardziej że nie potrafił sobie poradzić i gdy by nie pomoc to by było po nim. Chyba logicznym tokiem myślenia powinien się podszkolić by móc pokonać wszystkich wrogów z phantomzone.

A ja juz wiem dlaczego CK najpierw musi zając się Zonersami. Bo jak pokazal dzisiejszy odcinek, są na tyle niebezpieczni, ze trzeba zając sie nimi w pierwszej kolejnosci, zanim dokonają jeszcze wiekszych szkód. Nie wiem czy wiecie, ale trening u Jor-ela to nie jest kwestia 5 minut. Np. w w pierwszym filmie z Reeve'm trwa on kilkanascie lat. Clark opuszcza Smallville w trakcie szkoły a wraca do świata jako 35-letni mezczyzna. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jezeli się myle, to proszę mnie poprawić.

Odcinek niezly musze przyznac. Ostatnio nie dostajemy jakichs totalnych szmir wiec jestem juz przyzwyczajony do ogólnie dobrego poziomu. Na pewno nie byl to najlepszy odcinek sezonu. Bylo kilka naciąganych motywów. Lana momentami denerwowala, a akcje Clarka - mimo, że ciekawe moglyby troche bardziej wypelnic odcinek. Podobalo mi się, jak nasz bohater postanowil w pierwszej kolejnosci pomóc niewinnym ludziom niz Lexowi. Widac, ze slowa Oliviera nie poszły na marne i wreszcie pan Kent zachowuje się jak przyszły Superbohater. Nieźle, naprawde! Martian Manhunter - rewelacja! Szkoda, ze tak mało, ale dzieki temu czekam na nastepne odcinki z jeszcze wiekszą niecierpliwoscią. Aha - mam jedną mała teorie. Wydaje mi sie, ze CK nie rozmawial pod koniec odcinka z Chloe... chyba wiecie co mam na myśli. A skąd ten pomysł? CIASTKO W STODOLE ZARAZ PO WYJSCIU DZIEWCZYNY! (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

Ten post został edytowany przez katatonic: 17-11-2006, 09:18 PM

+Quote Post
Tobias
post 17-11-2006, 09:40 PM
Post #20

Anime/Manga/Smallville'holick
Ikona grupy

Użytkownik nr: 3840

W sumie... Manhunter posiadal zdolnosc przemiany w inne postaci, nie? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

A co do nauki Clarka w FoS (moj blad, wczesniej pisalo SoF ;ddd)... (duży spoil, Ci ktorzy nie chca wiedziec jak najpewniej zakonczy sie seria, radze nie zagladac (najpewniej, bo smallville lubi zaskakiwac (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) , informacje ta zasiegnalem z kryptonleague~)
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Imho, tak bedzie wygladal trening (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post został edytowany przez Tobias: 17-11-2006, 09:47 PM

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy: