Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Odcinek 094 - S05E06 - Exposed
Oceń odcinek 05x06
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety przed oddaniem głosu. Zaloguj się i oddaj głos, aby zobaczyć wynik.
Łącznie oddanych głosów: 89
Goście nie mogą głosować 
Peter
post 04-11-2005, 08:29 AM
Post #1

Ikona grupy

Grupa: Admin
Użytkownik nr: 2

Tytuł: Exposed (Zdemaskowany?)

Scenariusz: ---
Reżyseria: ---
Gość: Tom Wopat jako Jack Jennings, senator i stary znajomy Jonathana Kenta.
Opis: ---

Spoilery
Go to the top of the page

+Quote Post
gecko256
post 04-11-2005, 09:52 AM
Post #2

Smallvillianin
Ikona grupy

Grupa: Member
Użytkownik nr: 1195
Klan: C-L-O-I-S

Już po seansie. Odcinek w sumie niezły, momentami kojarzył mi się z serialem "Nowe przygody Supermana". Drugie (tym razem poważniejsze) śledztwo Chloe, powrót starego przyjaciela Jonathana, kupa śmiechu podczas sceny striptizu Lois :D ,fajna końcowa scena z Clarkiem. A minusy? Skoro już był w tym odcinku Jonathan to czemu nie było Marthy? Szkoda że nie pokazali dłużej sceny wyskoku Clarka na helikopter (efektowne zwolnienie czasu było by mile widziane), CAŁKOWITY brak Clany :( Co prawda w Thirst bylo Clany od groma, ale tu mi tego strasznie brakowało

+Quote Post
ujemny
post 04-11-2005, 10:04 AM
Post #3

Technik Napisowy :)
Ikona grupy

Grupa: Moderator
Użytkownik nr: 436
Klan: Chloe

Weee fajny odcinek taki nowy typ smallville nam sie szykuje.
Teraz beda same "report investigation" a to lubie :D
Co tu duzo mowic najlepsza byla 17 minuta i nic tego nie zmiein :P
Scena koncowa fajna "Aye Sailor!" :lol: kupa smiechu.
I jednoczesnie jestesm zaskoczony ze Lois sie przyznala i podziekowala "Smallville'owi :P"
Pragne by wiecej bylo takich odcinkow. A mysle ze bedzie oczywiscie z rola glowna Lois i Chloe :)

To chyba tyle ide na 17 minute poszukac avatara :P

PEACE :P

+Quote Post
Peter
post 04-11-2005, 10:18 AM
Post #4

Ikona grupy

Użytkownik nr: 2

Odcineczek cool :D

Co prawda brak Lany, ale Lois nam to wynagradza ! :P
Faktycznie o wiele lepiej by wyglądała ta scena z helikopterem jak byłaby pełna, a już myślałem że jak Clark usłyszał śmigłowiec przebije się przez sufit i poleci !! :D
Musze przyznać iż scena morderstwa też była niezła.

+Quote Post
^saint^
post 04-11-2005, 11:26 AM
Post #5

Ikona grupy

Użytkownik nr: 409
Klan: CLana

Bardzo przyjemny odcinek :D Lois pokazała na co ja stać. Clark ma ciekawego wujka, oczywiście najlepsza scena to lap dance :), ciekawie też wyglądało jak Clark złapał sobie helikopter za płozę heh jakby to była zabawka.
Ocena: 6

+Quote Post
jurandzik
post 04-11-2005, 11:27 AM
Post #6

Korektor napisów :P
Ikona grupy

Użytkownik nr: 442
Klan: CLana :D

Najlepsze jest to, co piszą o tym nuku (mała pikseloza), że przez to iż nie ma go podczas striptizu Lois, to odcinek jest już odnukowany :D. No i P.S. Jonathan na senatora :D.

+Quote Post
p3ps1
post 04-11-2005, 11:33 AM
Post #7

Ikona grupy

Użytkownik nr: 897
Klan: Clois

NA 17 minute warto bylo czekac :D szkoda ze lois zbyt cialkiem nie poruszała , tak sztywno ;jak na moj gust to wygladalo byla rowniez przy tym kupa smiechu na duzy plus ale liczylem ze lois rozrusza swoje sexi cialko przy rurce :D
Duzy niedosyt po zdjeciach jakie mozna bylo zobaczyc w spoilerowni eh ;)

A tak nawiasem odcinek calkiem nowy widac duzo zmian , brak lany nawet nie zauwazylem :P nawet jej nie bylo w tym odcinku a lois i chloe w 100% zrekompensowaly owe braki :)

+Quote Post
regm
post 04-11-2005, 12:12 PM
Post #8

FAN SERIALI
Ikona grupy

Użytkownik nr: 374

Wreszcie odcinek w którym nie ma (jak dla mnie przynajmniej) żadnych powazniejszych minusów. :D

Co tu dużo mówić, taniec Lois poprostu wypas :rolleyes: Uśmiałem się nieźle :D Pozatym cała fabuła odcinka nie była tak nudna jak poprzednie, powiem więcej była ciekawa. Szczerze to nie zauwazyłem braku Lany dopuki Lois nie wspomniała o mieszkaniu w Talonie :P Ciekawe czy Johnatan wysłucha rady Jack'a o byciu senatorem - fajnie by było. Zdziwił mnie brak Marthy ale mozna przezyć.

Ocena ogólna 6/6 - najlepszy odcinek w tym sezonie.

+Quote Post
Darek_K
post 04-11-2005, 12:33 PM
Post #9

SoWhat!
Ikona grupy

Użytkownik nr: 90

Witam.
Od bardzo dawna nic tu nie pisalem to sobie pomyslalem ze cos szrajbne :D
Ja napisze tak skrotowo moje ulubine sceny:

-Smierc tej babki przez "poturbowanie" bardzo fajna. Ja uwielbiam takie sceny w fimlach :) Az mi sie buzka zasmiala kiedy to zobaczylem :D Jednak zadziwilo mnie troche ze taka "drastyczna" scene w SM pokazali :P Ale po efektownej smieci Alici (czy jak tam :P ) nic mnie nie zdziwi.
- No i oczywiscie chyba nasz ulubiomy kawalek czyli stripiz Lois :) Hehe No fakt idzie sie niezle usmiac :) Chociaz bardziej mnie bawilo to skrepowanie Clarka :)
Ogolnie odcinek bardzo ladny (jezeli wiecie o co mi chodzi ;) :P ) Mi sie najbardzij sodobal styl tej dziewczyny w czrnym kostimie :lol:
- Zgadzam sie z tym ze scena z helikopteram niby fajna jednak jakas taka nie dorobiona. Mogli to zrobic troche bardziej efektowie. Ale i tak scena dobra.
- Co mi sie jeszcze bardzo podobalo to to jak sie Lois bije :) ta to ma kopa :D

Co mi sie w tym odcinku nie podobalo to sceny z Jonathanem i tym wojkiem senatorem. Jakos mnie one poprostu nie obchodzily.... Co mnie tam obchodzi jakis romans senatora ze stripizerka :P

Ogolnie odcinek bardzo fajny :) Teraz czekac do nastepnego tygodnia na kolejny odcinek :D
Pozdrawiam Serdecznie
Darek

+Quote Post
The Uzależniony
post 04-11-2005, 01:01 PM
Post #10

freshepisode leech
Ikona grupy

Użytkownik nr: 233

odcinek bardzo sympatyczny
zastosowano sporo fajnych rozwiazan, ale mysle ze niemal kazdy z nich mozna byloby jeszcze bardziej dopiescic, jak juz wspomniano,
za malo z helikopterem a lois w strip clubie pod srogim wzrokiem managera mogla bardziej "ponaprzykrzac sie" na kolanach clarka, byloby smieszniej:)
ale nie jest zle.
Producenci chyba wyczajili motyw ze trzeba pokazywac wiecej Lois i zarazem mniej NA Lois :D
a te bootsy w ktorych tanczyla...moga w garderobie zostac, beda jak znalazl dla clarka, jak juz przywdzieje pelerynke.

no coz
"all i can say...God Bless Lois"

+Quote Post
PaLa
post 04-11-2005, 01:09 PM
Post #11

Evil
Ikona grupy

Użytkownik nr: 469
Klan: CLANA

Oceniałam na 4 :/ Brak Clany :/ Lois może być... Ogólnie odcinek ujdzie.....

+Quote Post
.Korzeń
post 04-11-2005, 02:41 PM
Post #12

Serialowa obsesja (nie) jest już nieuleczalna :P
Ikona grupy

Grupa: Moderator|Donator
Użytkownik nr: 174
Klan: N-O-N-E

Pozatym cała fabuła odcinka nie była tak nudna jak poprzednie, powiem więcej była ciekawa.

Bo ja wiem :huh: Raczej bym się z Darkiem zgodził:
Co mi sie w tym odcinku nie podobalo to sceny z Jonathanem i tym wojkiem senatorem. Jakos mnie one poprostu nie obchodzily.... Co mnie tam obchodzi jakis romans senatora ze stripizerka

Nudne to jak flaki z olejem. I cały odcinek podobnie. Oglądałem go oglądałem i czekałem na to coś i poza Lois niczego specjalnego nie było. Cała sytuacja z tym senatorem (po cholerę on był :angry:) i śledztwem denna, przerywana tylko krótkimi wstawkami (można rzecz reklamami) z Lois Lane (ten motyw to im się udał :D, tylko ten), dzięki którym nie zasnąłem. Clana? A gdzież tam nawet by tu nie pasowała, widać wypaliła się już i został tylko skromny dymek w postaci apartamentu :P Naprawdę to chyba najgorszy w tym sezonie, a nawet w całej historii Smallville odcinek. W życiu nie czekałem tak na szybszy koniec odcinka jak dzisiaj. Dno, kompletne dno. Normalnie jestem w stanie wystawić ocenę 1+ oczywiście za Lois. (Bez niej to by skali mi zabrakło :P) To tylko moja subiektywna ocena, która być może jest spowodowana tym, że jestem kompletnie zmęczony, a i humoru też najlepszego nie mam, niestety nie udało się go poprawić kolejnym wypasionym epizodem...

P.S. Jeszcze tak na marginesie. Jonathan pocinał tym wózkiem jak czasów Dukes of Hazzard. To takie małe nawiązanie :)
P.S.2 Mamy w tym odcinku lepszą połówkę Lexa. Co za kontrasty. Raz zły, raz dobry. Czyżby producenci jeszcze się nie zdecydowali? Mi się wydaje, że to takie zamydlanie oczu. Wiadomo, że już jest zły i będzie, to jeszcze jakieś nawroty dobroci pokazują (huśtawka nastrojów, jak u kobiety w ciąży :lol:)

Ten post został edytowany przez .Korzeń: 04-11-2005, 02:49 PM

+Quote Post
dr4g0n
post 04-11-2005, 04:21 PM
Post #13

CALIFORNICATION !!! | Dexter | SV | SN | Fringe
Ikona grupy

Grupa: Donator
Użytkownik nr: 678

.Korzeń, no nie mów, że Krypto był ciekawszy... :lol:
Jak dla mnie dużo lepszy niż poprzedni. Nie ma sensu się chyba bardziej rozpisywać ;)

+Quote Post
.Korzeń
post 04-11-2005, 04:49 PM
Post #14

Serialowa obsesja (nie) jest już nieuleczalna :P
Ikona grupy

Użytkownik nr: 174
Klan: N-O-N-E

.Korzeń, no nie mów, że Krypto był ciekawszy...

A żebyś wiedział, że był :P

+Quote Post
keeper
post 04-11-2005, 05:19 PM
Post #15

Zużyta parafraza
Ikona grupy

Użytkownik nr: 360
Klan: Z TVP1?

Nie wiem czego można się czepnąć oglądając ten odcinek? Oczywiście CLanowicze powiedzą rzecz oczywistą i kazdy wie kogo im brakowało. Ale.. to i nawet dobrze, że odcinek był odciążony i CLana się w nim nie pojawiła.
Jak dla mnie każdy odcinek Sv jest na poziomie, w przeciwieństwie do zeszłosezonowych. W tym aż się czuło ten inny klimat, który zresztą nie był źle, czy kiepkso stworzony. Zgodnie z zapowiedzią, w tym sezonie jest więcej Metropolis i jako pierwsze miejsce twórcy postanowili pokazać nam bar ze striptizem. Na kację też nie mogę narzekać (Lois, etc :P).
Później jednak zrobiło się trochę spokojniej. Sam nie wiem czy ta postać przyjaciela Jonathana była AŻ tak potrzebna w tym odcinku. No chyba że była ona tylko po to wprowadzona, żeby pokazać nam, że Lex kandyduje.
Fabuła nie była wymagająca, ale co można więcej stworzyć i przedstawić w 43 minutach?! I znowu nie widzę sensu wprowadzenia tej nowej postaci. Ona była tu bezużyteczna. No ale chcieli to wprowadzili.
Na koniec powiem o końcówce odcinka. A mianowicie: Czyżby ekhm Lois... coś ten teges do Clarka poczuła? Jej reakcja była conajmniej dziwna. Jednak z drugiej strony może to być tylko taki zwodniczy zabieg twórców.
4+/6
Nisko? Cóż, oby następny odcinek mną zakręcił :P

+Quote Post
Billy
post 04-11-2005, 08:30 PM
Post #16

Ikona grupy

Użytkownik nr: 528

No to moja kolej teraz na wypowiedzenie sie :)

A wiec zacznyjac trzeba podkreslic ze wreszcie odcinek pozbawiony meteor freaksów i taka mała przerwa w historii supermana, mi to jak najbardziej pasowało. Ale od poczatku. Odcinek pozbawiony wad wedługo mnie - nie mozna mu raczej nic zarzucic - cały czas co sie dzieje, Lois poprostu wymiata - nasza kochana pani marynarz :)
Otoczka odcinka zrobiona z pieknych kobiet tez robi swoje :). Jedyne co mozna zarzucic to fakt ze znowu pana profesorka nie było. No ale miało byc zdala od historii supka. Kolejna rzecz to brak Lany :D nareszcie - powiedzcie czy to nie cudowne uczucie ze tylko Lois jest w odcinku i to w takiej roli :)
Kolejna wazną zaletą jest fakt ze wreszcie pokazali ze nie wszystko musi sie dobrze konczyc i są takie skurwysyny( za przeproszeniem) którym sie upiecze zawsze. Widac ze swiat nie jest doskonały.
Cóz moge dodac - odcinek fajny 5/6 według mnie. Trzeba by podkreslic jeszcze role rozmowy ostatniej Lois i Clarka - fajnie ze wreszcie Lois sie zaczyna zmieniac :)

+Quote Post
nOisEr
post 04-11-2005, 10:27 PM
Post #17

true evil smallville fan
Ikona grupy

Użytkownik nr: 28
Klan: L0is :)

Szybki komentarz... Lois, Lois, i jeszcze raz Lois... kocham ją, ubóstwiam wręcz...

Ja osobiscie nie uważam, iż byl odcinek nudny.W miare "Dojrzewania" sezonu odcinki się wyrównowywują poziomem.Fajny wątek z paszportem Lois... Czech Republik ;) szkoda, że nie Pol...

Podsumowując 8/10
Lois 10/10 ;)

Aj,Aj Sailor ;)

+Quote Post
The Uzależniony
post 05-11-2005, 12:09 AM
Post #18

freshepisode leech
Ikona grupy

Użytkownik nr: 233

QUOTE (nOisEr @ 04-11-2005, 11:27 PM)
Fajny wątek z paszportem Lois...

ano fajny
na paszporcie widnieje imie NEILL MARGOT

ciekawy kruczek, poniewaz aktorka o imieniu Margot Kidder grala Lois Lane w Supermanie z Ch. Reevem, natomiast pani Noel Neill rowniez wcielala sie w tę postac we wczesniejszych odslonach supka :D

+Quote Post
AREL
post 05-11-2005, 01:59 AM
Post #19

Caducus Angelus
Ikona grupy

Użytkownik nr: 421

Dla mnie odcinek znów średni - 4/10.

Odcinek niestety gorszy od swojego trailera ;) to chyba przez to, że trailer skłąda się z samych najlepszych scen... a jeśli te najlepsze sceny (ok. 20 sekund trailera) rozłożymy na 40 minut odcinka, to już nie wyjdzie to tak dobrze... ;)

Poza tym Lois mogła troche lepiej zaszaleć na scenie... :P

+Quote Post
Athina
post 05-11-2005, 03:46 PM
Post #20

.:Atticus Finch:.
Ikona grupy

Użytkownik nr: 404
Klan: -=Clana=-

Oglądnęłam odcinek [oczywiście z napisami] i powiem, że mi się nawet podobał. Ogromny minus za brak Clany! Ale reszta nie była taka zła. To zaskoczenie Clarka, kiedy Lois go zauważyła, ten tekst gościa, który powiedział do Lois: "Rozbieraj się, zobaczymy co tam masz" :lol: [czy coś w tym stylu]. Barrrrdzo podobał mi się ten odcinek... Powiem, że Erica coraz lepiej się sprawuje w serialu, chociaż czasem mnie z leksza denerwuje.
5/6 - Jeden punkt na minus za brack Clany, a reszta na plus za dobrą grę Erici.
Pozdrawiam ;)

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy: