Kreskówki |
![]() ![]() |
Kreskówki |
04-07-2007, 05:47 PM
|
|
|
Evil Grupa: Moderator Postów: 2950 Dołączył: 02-08-2004 Skąd: Piotrków Użytkownik nr: 469 Klan: CLANA |
Czy są na tym forum zagorzali fani (oprócz Smallville rzecz jasna) jakiś kreskówek? Jakie oglądaliście jak byliście mali? Zacznę od siebie: Ja "dorastałam" na Muminkach, tych takich małych Misiach - Gumisie czy jakoś tak (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Oczywiście, że w moim wieku to troche tak niezręcznie oglądać bajki to jak mi się uda trafić na np. Odlotowe Agentki lub Galactic Football to lubie sobie obejrzeć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Niedawno spodobała mi się kreskówka typu South Park - "Drawn Together" ("Przerysowani"). Ta bajka to istny czarny humor. Powiem o niej krótko: 8 kreskówkowych postaci ( Xandir - parodia Zeldy - na początku jego misją jest ratowanie dziewczyny, pod wpływem innych postaci jego misja zmienia sie na ratowanie jego chłopaka (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ; Księżniczka Klara - parodia wszystkich Disney'owskich księżniczek - bardzo religijna i posłuszna ojcu księżniczka, rasistka; Lisiczka (Foxxy Love) - parodia Valerie Brown z Josie and the Pussycats; Fiu-Fiu(Toot) Braunstein(jedna z moich ulubionych postaci) - parodia Betty Boop. Toot jest otyłym symbolem sexu lat 20-stych. Od pierwszego odcinka jest zakochana w Xandirze;Kapitan Bohaterski - parodia Superman'a oraz różnej maści Superbohaterów. W skrócie mówiąc jest to egoistyczny macho; Ling Ling - parodia Pikachu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ; Spanky Ham - parodia flash cartoon characters;Wooldoor Sockbat - parodia SpongeBob'a;) zostaje umieszczonych w jednym domu (coś w rodzaju BigBrothera). Taka mieszanka osobowości daje nam bardzo dużo komicznych akcji (Xandir i jego testy na Geja; Toot i cięcie się, Klara i jej nie wiedza że jest rasistką itd). Gorąco polecam ten serial (MTV, wtorek 22:25). Teraz czas na Was: dyskutujmy o Waszych ulubionych kreskówkach! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
04-07-2007, 06:08 PM
|
|
|
freshepisode leech Grupa: Moderator Postów: 1926 Dołączył: 26-01-2004 Skąd: Edi/N-bridge Użytkownik nr: 233 Klan: C-L-O-I-S |
Każdy był kiedyś dzieckiem i każdy oglądał bajki.
Najstarszej jakie mogę sobie przypomnieć to Yattaman i Zorro puszczane przez Polonia1. Kolejne oldschoolowe tytuły: Widget, Dinozaur Dexter, Kapitan Planeta, Tin Tin i nieśmiertelne Smurfy. Boże kiedy to było? Teraz nie oglądam nic. Ani Nemo, ani Ice Age, ani Simpsonów, ani Familly Guyów, ani Włatców Much, ani South Parków. Moja zabawa z animacjami umarła wraz z Mufasą- ojcem Simby, jakieś 10 lat temu;) |
|
|
|
04-07-2007, 06:43 PM
|
|
|
Grupa: Member Postów: 1436 Dołączył: 02-09-2003 Skąd: Kraina Oz Użytkownik nr: 169 Klan: Conach |
Kiedyś oglądałem tego dużo, Reksio oraz Bolek i Lolek to była podstawa (za Wróbelkiem Elemelkiem nie przepadałem). A jak przyszło rozluźnienie polityczne na koniec lat 80-tych, to doszły jeszcze Królik Bugs, Smurfy oraz Kaczor Donald. Ale prawdziwą fascynację wywoływały dwie kreskówki - He-Man (stara wersja) oraz Kapitan Planeta. Cóż to były za emocje przy nich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Choć Gigi La Trottola niewiele im ustępował.
Później zafascynował mnie Batman (i zostało do dziś), a parę lat po nim era Cartoon Network, czyli Dexter, Dwa Głupie Psy oraz Johny Bravo. Do tego filmy animowane takie jak Macross Plus czy Heavy Metal. Ostatnio rozbawiają mnie Włatcy Móch (co w sumie widać na aktualnym avatarze) i ściągam Piłkę w Grze. Oczywiście, że w moim wieku to troche tak niezręcznie oglądać bajki Niby czemu? |
|
|
|
04-07-2007, 07:00 PM
|
|
|
Grupa: Donator Postów: 1603 Dołączył: 09-02-2006 Skąd: Kraków Użytkownik nr: 1908 Klan: >>CLOIS<< |
He he ja aż tylu tytułów nie ogladałem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (jeśli chodzi o więcej niż jedno-odcinkowce). Z wielka radością wracam do moich ulubionych bajek: Chip And Dale (wersje z kaczorem Donaldem), Tom & Jerry, Wilki i Zając. Uwielbiam te bajki za wywoływanie uśmiechu na mojej twarzy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oczywiście lubie też wracać do porodukcji Disney'a ze względu na świetne rysunki. Obecnie jak oglądam to animacje komputerowe, które wyparły kreskówki (jeśli chodzi o produkcje kinowe). Za najlepszą jaką dotychczas widziałem uważam Auta, świetna historia i dubbing (który Polakom bez dwóch zdań wychodzi) - jak wpada z Angli siostrzeniec, który w tej bajce jest zakochany, to tygodniowo oglądam ją z 10 razy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Chetnie ogladam Shrek'a jedynkę, Gdzie jest Nemo. O z kreskówek, jeszcze mi się przypomniał Mulan z genialnym podkładem Jerzego Stuhra. Odrazu powiem że nie przepadam za kreskówką japońską (jedyne co ogladałęm, to taką kreskówkę Gigi <chyba się tak zwało>, oraz o kolesiach co wskakiwali w wielkie roboty - tytułu nie pamiętam, młody byłem jak to oglądałem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jeszcze Tsubase ale zaczoł mnie wkurzać jak coraz dłużej zajmowało im przebiegnięcie z bramki pod bramkę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) czy typu South Park.
|
|
|
|
04-07-2007, 07:06 PM
|
|
|
Evil Grupa: Moderator Postów: 2950 Dołączył: 02-08-2004 Skąd: Piotrków Użytkownik nr: 469 Klan: CLANA |
jak czytam tak Wasze odpowiedzi to nie doczytałam się w nich tytuło : X-Men (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pamiętam jak kiedyś namiętnie oglądałam X-Men(t)ów na FoxKids a potem ich "odmłodzoną" wersję na Cartoonetwork (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
04-07-2007, 07:22 PM
|
|
|
Eternal Fan Of Smallville Grupa: Member Postów: 796 Dołączył: 13-12-2005 Skąd: METROPOLIS Użytkownik nr: 1584 Klan: hę? |
"Troskliwe misie" - pamieta ktoś ? xD Poza tym "Captain Tsubasa", "Generał Daimos" , "Yattaman", "Dexter" "X-Man" "Spider-man" "Kapitan Planeta", "Swiat wedlug Ludwiczka " "Duck Tales(kacze opowiesci)" duzo tego jest/było. Drawn together jest swietne,south park tez,ogladam tez Family Guy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Bardzo lubie anime Death Note (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
04-07-2007, 07:27 PM
|
|
|
Niebezpieczny maniak Smallville, 47 i LP Grupa: Donator Postów: 872 Dołączył: 10-10-2005 Użytkownik nr: 1313 Klan: CChloe |
Teraz dzięki młodszemu rodzeństwu ( brat i siostra) mam okazję przypomnieć sobie kilka bajek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z Niepełnometrażowych do tej pory uwielbiam Strusia pędziwiatra i nieszczęsnego kojota (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wszelkie Looney Tunesy (Cartoon puszcza niestety jakieś starocie albo codziennie ten sam zestaw. Kaczor Donald i całe towarzystwo. Asterix i Obelix. Swego czasu za młodu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Power rangers i czarodziejka z księżyca. Z pełnometrażówkami jestem trochę do tyłu ( ostatnio widziałem chyba Auta,) mam Dżunglę i skok przez płot, których jeszcze nie obejrzałem, ale może kiedyś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i tak Shreków i Ice Age nic nie przebije (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wszelkie dubbingowane filmy Disneya, Dreamworks etc. Przypomniała mi się jeszcze z nowszych Pucca, którą swego czasu brat namiętnie oglądał a ja miałem ubaw razem z nim (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . A wychowany jestem na Krecikach, Smerfach, Bolkach i Lolkach etc. Aktualnie nic oprócz debilnych "kartonów" z 4fun tv i krecików oglądanych z uporem maniaka przez brata, kiedy jeszcze śpię (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
04-07-2007, 08:18 PM
|
|
|
Grupa: Member Postów: 1436 Dołączył: 02-09-2003 Skąd: Kraina Oz Użytkownik nr: 169 Klan: Conach |
jak czytam tak Wasze odpowiedzi to nie doczytałam się w nich tytuło : X-Men Bo to straszliwa kupa jest (Evolution już trochę lepszy) - bohaterowie Marvela nie mają szczęścia do dobrych serii animowanych. QUOTE(weasley55) Wszelkie Looney Tunesy (Cartoon puszcza niestety jakieś starocie I ja im dziękuję za to, bo starocie są najlepsze (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) No i zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy - animowana wersja Spawna. Jest tym czemu film nie podołał, genialnie zrobiony. |
|
|
|
04-07-2007, 08:35 PM
|
|
|
jak czytam tak Wasze odpowiedzi to nie doczytałam się w nich tytuło : X-Men Bo to straszliwa kupa jest (Evolution już trochę lepszy) - bohaterowie Marvela nie mają szczęścia do dobrych serii animowanych. ja uważam odwrotnie - może ludzie-mutanty to dziwny pomysł ale każda postać z Xmenów miała w sobie cos takiego że przyciągała ku sobie (Logan rządzi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) |
|
|
|
04-07-2007, 08:47 PM
|
|
|
Bo komiks miał swoje dobre momenty (szczególnie gdy scenariusz pisał Claremont), ale w porównaniu z nim, to seria animowana to były popłuczyny. Marna animacja, czerstwe dialogi i słabe scenariusze - przepis na zmarnowany potencjał (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
04-07-2007, 10:45 PM
|
|
|
Niebezpieczny maniak Smallville, 47 i LP Grupa: Donator Postów: 872 Dołączył: 10-10-2005 Użytkownik nr: 1313 Klan: CChloe |
QUOTE ja im dziękuję za to, bo starocie są najlepsze biggrin.gif Może i tak ale jak się je ogląda po raz 50-ty?? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
04-07-2007, 11:20 PM
|
|
|
The Inwestujący w Przyszłość Grupa: Member Postów: 637 Dołączył: 12-05-2006 Skąd: Turek/Wawa:P Użytkownik nr: 2357 Klan: CLOIS :P |
Dla mnie nieyapomniana bajka jest "Struś Pędziwiatr" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ile to razy poplakalem sie przy niej ze smiechu patrzac na tego biednego kojota jak za wszelka cene probowal dopasc strusia i zawsze sie to dla niego zle konczylo (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Z innych bajek to lubie "Smurfy", "Dragon Ball", "Gumisie". Niedawno wciagnalem sie w cos takiego co na jetix'ie lecialo a co nazywa sie "Oban Star Races" czy cus w tym rodzaju (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Bajki to naprawde fajna sprawa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Chociaz jak ostatnio patrze na niektore to jest w nich troche za duzo przemocy jak na produkcje skierowana dla dzieci :/ Nie to co starsze bajki ktore bawily i rozsmieszaly a nie mialy w sobie nic z przemocy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
05-07-2007, 07:55 AM
|
|
|
Eternal Fan Of Smallville Grupa: Member Postów: 796 Dołączył: 13-12-2005 Skąd: METROPOLIS Użytkownik nr: 1584 Klan: hę? |
Bo komiks miał swoje dobre momenty (szczególnie gdy scenariusz pisał Claremont), ale w porównaniu z nim, to seria animowana to były popłuczyny. Marna animacja, czerstwe dialogi i słabe scenariusze - przepis na zmarnowany potencjał (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Bo myslisz,ze dziecko zwracalo na to uwage?Same te ich super moce mi wystarczaly (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
05-07-2007, 08:29 AM
|
|
|
Grupa: Member Postów: 905 Dołączył: 18-09-2004 Skąd: Przemyśl Użytkownik nr: 590 Klan: C.L.A.N.A. |
Oj tu bym wymieniał i wymieniał (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Z najczęściej ogladanych to by były: "Stuś pędziwiatr" (moja ulubiona bajka (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ), "Smurfy" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , "Gumisie", "Krecik", "Bolek i Lolek", "Zwiarowane Melodie" (czyli Bugs Bunny i pozostali (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ), "Chip And Dale" (albo jak to mówiono "Brugada RR" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ), "Dexter Labolatory". Bym wymieniał i wymieniał, zawsze byłem fanem kreskówek (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Oczywiście nie oglądam tych japońskich wymysłow bo to tylko robi pranie mózgu. Jakby ktoś chciał coś poogladać to niech wbija na: CODE http://kreskowki.fani.pl/ Mają tam spory wybór (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
05-07-2007, 10:43 AM
|
|
|
Oczywiście nie oglądam tych japońskich wymysłow bo to tylko robi pranie mózgu. Uwielbiam jak ktos generalizuje,nie majac przy tym pojecia o czy mowi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
05-07-2007, 10:45 AM
|
|
|
Jakby ktoś chciał coś poogladać to niech wbija na: CODE http://kreskowki.fani.pl/ Mają tam spory wybór (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mieli duży wybór (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Teraz nie ma połowy kreskówek bo wrzucają je ponownie na serwer (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
05-07-2007, 11:04 AM
|
|
|
Drifting, Legal Racing,Tuning, Illegal Racing, Formula1,GTR,TV S Grupa: Member Postów: 667 Dołączył: 06-03-2005 Skąd: Wrocław LA Użytkownik nr: 893 Klan: C-L-O-I-S |
ja jako dziecko wuielbialem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) "Gumisie" "smurfy" "101 dalmatynczyków" "kapitan Hawk chyba tak sie pisze o pilce noznej z Tsubasą" "Dajmos" "Yattaman" "yattadetaman" "yayba" "Dragon Ball" Bajki WB Bajki Disneya pelnometrazowe i te kaczory donaldy odcinkowe "Godzilla" "Kapitan planeta" nigdy nie lubilem takich typowych bajek Cartoon Network jak atomowek krowy i kurczaka 2 glupich psow dextera to dla mnie bylo okropienstwo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) natomiast bardzo podobał mi sie Clone Wars (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i jeszcze Slayer
Ten post został edytowany przez Aluno: 05-07-2007, 12:02 PM |
|
|
|
05-07-2007, 01:05 PM
|
|
|
CODE http://pl.youtube.com/watch?v=kkzRwNF8ZqM przypominacie sobie? ;] QUOTE nigdy nie lubilem takich typowych bajek Cartoon Network jak atomowek krowy i kurczaka 2 glupich psow dextera to dla mnie bylo okropienstwo do tych kreskówek nigdy nic nie miałam, wręcz przeciwnie - nawet lubiałam te kreskówki. Jak byłam mała to kolekcjonowałam wszystkie te komiksy z Kaczorem Donaldem,a jak leciał "Tom&Jerry" to jadłam ser jak ta mysz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
05-07-2007, 03:01 PM
|
|
|
Bo komiks miał swoje dobre momenty (szczególnie gdy scenariusz pisał Claremont), ale w porównaniu z nim, to seria animowana to były popłuczyny. Marna animacja, czerstwe dialogi i słabe scenariusze - przepis na zmarnowany potencjał (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Bo myslisz,ze dziecko zwracalo na to uwage?Same te ich super moce mi wystarczaly (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Zależy jakie dziecko - jeśli chodzi o seriale animowane o superbohaterach ja się wychowałem na seriach Warner Bros, przez co na takich X-Menów wręcz nie mogłem patrzeć, taka przepaść poziomu między nimi była. Dodatkowo znałem komiksy z mutantami (były do dostania w każdym kiosku co dwa miesiące), co jeszcze bardziej pogrążały wersję z telewizora (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Przy czym trzeba powiedzieć. że to było w czasach gdy X-Meni lecieli na niemieckim RTL, a w Polsce jeszcze żadna stacja nie myślała o ich sprowadzeniu do nas. |
|
|
|
05-07-2007, 07:05 PM
|
|
|
Po niemiecku i Power Rangers i X-Manow ogladalem (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) A komiksy wogole mnie nie krecily..
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 08-09-2010 - 08:37 PM |